Voihan plääh, me ei enää noudeta. Ainakaan metallia. Otsan rypistys

Eilen oli viimeinen kerta Tamskin VOI-kurssia ja tehtiin kaikki liikkeet läpi. Paikallamakuu eka ja ihan normisti, joten se viime kertainen häröily johtui ihan vaan Pimun suuresta borderterrieri-vihasta. Tosin eilen ei ollut agilitaajia paikalla. Sitten seuraamista, jossa hidas ja juoksu taas tosi hyvät, normiseuruussa pientä haahuilua. Luoksetulossa eka yritys valahti tooosi pahasti, varsinkin maahanmeno. Toisella yrityksellä alkoi paha ennakoida, joten otettiin sitten yksi läpijuoksu väliin. Sen jälkeen taas kisamaisesti ja teki oikein hyvin.

Sitten ruutuhinkkausta. Ensin näyttämällä pitkältä matkalta, ja meni muuten hyvin, mutta vasemmalta sivusta sisään. Toisella yrityksellä sama juttu, joten tehtiin väliin pari kutsuruutua ja sitten uusi yritys. Ja taas meni sivusta sisään! Yritin lähettää lähempää ruutua, mutta aina lähti sinne vasemmalle kaartamaan, joten alkoi jo vähän mennä hermot. Tehtiin sitten niin, että lelu oli valmiina ruudussa ja sinne juoksi suoraan. Heti kun lelu otettiin pois, alkoi taas se kaartaminen. Kivakiva, taas uusi ongelma löydetty.

Noudot (hyppy+metalli) menikin sitten seuraavaksi rikki. Tein ensin metallia ja lähti ihan innokkaasti hakemaan, mutta ei halunnut ottaa suuhun. Työnteli sitä kuonolla ja yritti ottaa, mutta ihan pelleilyksi meni. Lopulta sai tuotua sitä jonkin matkaa, mutta ei mulle asti. Tätä ei saatu kuntoon mitenkään, joten koitin sitten hypyn kanssa, jos se vähän innostaisi, mutta sama juttu. Ei vaan pystynyt. Sitten puukapulalla hyppyä ja aluksi kävi ihan samoin, mutta muutaman yrityksen jälkeen saatin tehtyä suht normaali toisto. Yritin vielä pienen tauon jälkeen metallilla uudestaan, mutta ei edelleenkään voinut ottaa sitä suuhun. Pakotettuna kyllä piti sitä ja pystyi tulemaan kapulan kanssa sivulle ja seuraamaan se suussa ym. En tajua mikä tähän nyt tuli. Ehkä tuli vähän painostettua sitä sitten lopussa kun meni niin hermot, joten kaikenlaiset kapulatreenit menee nyt tauolle ja yritetään vaikka viikon päästä uudelleen. Aloin jo miettiä, että onko sillä suussa jotain ongelmia, mutta ei siellä mitään näkynyt.

Mietin jo, että kannattaako tunnariakaan ottaa, mutta pakko oli koittaa. Olin jo tehnyt muutaman oman hakemisen lehtikasasta heti treenien aluksi. Tehtiin ihan kisamaisesti kääntymisineen ja oikealla matkalla. Nyt Pimu tajusi katsella kun liikkuri vei kapuloita, joten sille oli heti selvää mitä tapahtuu. Lähti ekalla käskyllä hakemaan, haisteli kaikki pariin kertaan läpi ja toi oman!! Jippiii!!! Sentään jotain onnistui. Hymy Vielä kaukot loppuun muuten kisamaisesti, mutta jäin noin puoleen väliin oikeasta matkasta. Nyt teki kaikki asennot oikein, mutta jostain syystä seisomaan nousuissa tuli oudosti eteenpäin. Yhteensä noin puoli omaa mittaansa oli edennyt. Tehtiin vielä läheltä uudestaan ja sitten pysyi tekniikkakin kasassa.

Aikaisemmin päivällä kävin myös SDP:llä vähän aksailemassa, mutta siellä oli ihan saunatunnelmat. Ulkona satoi, joten sisällä oli tosi kosteeta ja kuumaa. Pimu oli ihan läkähtynyt ja itselläkin hiki virtasi, joten ei sitten treenattu kuin puolisen tuntia. Heti treenien aluksi bongasin Pimulla ällöttävän korvakorun: sillä oli iso punkki korvanlehdessä kiinni. Yöök! Tehtiin aluksi sellaista hyppytreeniä että laitoin kahden putken väliin hypyt, joissa oli rimat eri korkeuksilla, 45-60cm. Sitten vaan mentiin putkeasta putkeen ja hypeltiin ne hypyt siinä välissä. Itse juoksin rinnalla, enkä puhunut mitään. Aluksi teki ihan pätevästi ja pystyi katsomaan rimoja, mutta juuri kun ajattelin että seuraavan toiston jälkeen lopetetaan, se alkoi tiputtaa ensimmäistä putken jälkeistä 60cm hyppyä. Jouduttiin muutamaan kertaan hinkkaamaan ennen kuin sai sovitettua askeleensa kunnolla. Ihan johtui huonosta ponnistuspaikasta tämä ongelma.

Seuraavaksi keppitreeniä, otin ihan vaan muutamia toistoja avo- ja umpikulmaan, koska Pimu oli aika väsähtänyt pitkittyneestä hyppelytreenistä ja hallissa oli niin tuskainen ilma. Loppuun vielä kontakteja tai lähinnä puomia siten, että jättäydyin jälkeen ja Pimun piti mennä itsenäisesti kontaktille. Tehtiin ihan namialustalla, mutta onnasi pari kertaa myös ilman sitä.