En tiedä mikä nyt mättää, mutta toko tökkii suuresti. Ja siis Pimulla, ei mulla. Sitä ei vaan millään huvita. Johtuisikohan juoksuista, jotka mahdollisesti on ihan pian tulossa? Toivottavasti ei tökkiminen siirry myös agin puolelle, sitten tarvitsee ehkä jo huolestua.

Eilen kävin läheisellä parkkiksella treenailemassa ja onnistuin ehkä pilaamaan kaiken. Pimu oli ihan outo, säpsähteli mun jokaista liikettä ja väisti mm. maahan kun palkkailin sitä seuraamisesta nakilla. Lopuksi se ei enää pystynyt edes seuraamaan vaan hiihteli metrin päässä perässä korvat luimussa. Kaukot sain myös pilattua, ei noussut enää millään ja oli koko ajan sen näköinen, että mamma tappaa ihan just. Huoh.

Viime lauantaina oltiin taas ohjatuissa tokotreeneissä ja ne meni sentään vähän paremmin. Otettiin alkuun paikallamakuuta kaksi minuuttia. Muut jäi näkyviin/koiran eteen ja mä menin A-esteen taakse piiloon. Pimu kesti superhienosti häiriön (vain yksi koira sen lisäksi makasi koko ajan, muut nousi ja ohjaajat ramppasi muutenkin usein palkkailemassa). Oon kyllä tosi tyytyväinen tähän makuutilanteeseen tällä hetkellä. Yksittäin kouluttajan katsellessa otettiin Pimun kanssa AVOn kaukokäskyt. Meni ihan päin peetä. Pimu oli ihan lahna ja teki miten sattui. Maahanmenossa tuli joku ihan ihmeellinen takapomppu ja istumaannousut jäi vajaiksi. Voi plääh. Itsekseni tein seuruupätkiä ja noutoa. Seuraaminen suht ok, vähän kontakti välillä laski. Noutokapula sentään kiinnosti jo melkein liikaakin ja kapulalle varastettiin koko ajan.

Huomenna alkaa Anne Huittisen vetämät kerran kuussa agitreenit SDP:llä. Saa nähdä mitä siitä tulee. Lauantaina on meillä taas normi tokotreenit. Sitä ennen järkätään tallilla tokon koetreenit, joten ilmoittauduin myös sinne. Päästäänpähän tekemään AVOn paikallamakuu ekaa kertaa "oikeassa" seurassa ja kisamaisesti. Jokainen saa myös tehdä liikkuroituna kolme liikettä, mä valkkasin seuraamisen, noudon ja kaukot. Aika huonosti valittu, varsinkin noi seuraaminen ja kaukot. No, katsotaan millä tuulella pikku-bc suvaitsee olla.

Taas vaihteeksi tulee mieleen, että miks mä edes yritän harrastaa tokoa. Se ei oo ikinä varsinaisesti kiinnostanut, mutta on vaan niin hienon näköistä kun oikeasti osaava koira tokoilee, joten haluaa edes yrittää päästä samaan. Ja saahan siinä tuloksia helpommin kuin agissa, tai ainakin sai ALO-luokassa. Nauru En kyllä tiedä onko tässä tällä hetkellä mitään järkeä kun koira vaan stressaa ja paineistuu.