Lauantaina tokoiltiin pariin otteeseen tallilla. Aamulla osallistuttiin Tamskin järkkäämiin kisamaisiin treeneihin ekaa kertaa VOI-luokkalaisina. Nauru Olin valkannut meille liikkeiksi paikallamakuun lisäksi seuraamisen, hyppynoudon ja liikkeestä istumisen. Valkkasin helpot liikkeet siksi, kun halusin tehdä kisamaisen palkkaamattomuustreenin. Paikallamakuulla aloitettiin. Ekaa kertaa ikinä myös mentiin kehään ilman hihnaa. Ihan ok onnistui juoksutarkastus ja muutenkin kehäänmeno, vähän se meinasi karata liikkurin/toisten koirakoiden luo kehään, mutta sain sen haltuun ja ihan nätisti päästiin omalle paikalle. Maattiin urosten (bortsu&porokoira) välissä. Ekalla alas ja jäi makaamaan. Oltiin piilossa teltassa ja muut ohjaajat kurkisteli sieltä välillä, joten sain väliaikatietoja myös Pimusta. Jossain vaiheessa se oli vähän nuuskinut maata ja laskenut pään alas. Ihan rauhassa makasi koko ajan, vaikka ei olla näin pitkää makuuta näin monen (tuntemattoman) koiran kanssa tehty aikoihin. Hienosti siis sujui.

Odoteltiin omaa vuoroa koko ajan kehän reunalla, oltiin viidentenä vuorossa. Edellisen koiran aikana otin vähän pujottelua jalkojen ympäri namipalkalla, mutta en riehuttanut mitenkään erityisesti. Seuraamisella aloitettiin. Meille liikkuroitiin ihan "oikea" seuraamispätkä, eli siinä oli kaikkia nopeuksia ja myös askeleita. Pimu oli super <3. Siis meidän mittapuulla ihan loistava seuraaminen! Kontakti ei pysynyt koko aikaa ja perusasennot oli huonoja, mutta se ei haahuillut ja tuli koko ajan mukana. Ei siis todellakaan mitään kympin seuraamista, mutta kyllä mä tuolla suorituksella jo kehtaisin VOI-luokan kisoihin lähteä. Nauru Sitten kivaa väliin, eli hyppynouto. Sain heitettyä yllättävän suoraan, mutta aika kauas. Pimu lähti hyvin, tosi pieni pelleily kapulalla, vauhdilla takas ja vähän kieroon perusasentoon. Kapulan kanssa sen on vaikea tulla kunnolla sivulle, varsinkin noin isolla kapulalla. Muuten siis tosi hyvä sekin. Sitten vielä se istuminen. Yritin ensin ihan kisamaisesti ilman mitään apuja, mutta tuli tosi epävarma suoritus. Pimu lähti istumaan, mutta sitten sille tuli uskonpuute ja valahti maahan. Toisella yrityksellä suoraan maahan. Kolmannella kerralla sitten annoin vartalolla apua ja saatiin tehtyä oikein. Olin erikseen pyytänyt pitkät siirtymät liikkeiden välille, joten saatiin treenattua nyt niitäkin. Kerran Pimu taisi karata liikkurin luo, mutta muuten oli tosi hyvin mun mukana koko ajan.

Sitten pieni tauko väliin, mutta pian palailtiin tallille, jonne tuli myös Miikku treeniseuraksi. Alkuun paikallamakuu, johon tuli myös viereiseltä kentältä pari vierailijaa (muut teki istumisen). Aloiteltiin ruudulla. Lelu oli ensin valmiina Miikun viemänä ja toisella yrityksellä tehtiin tyhjä ruutu, jonne Miikku heitti lelun perään. Hyvin onnistui nämä. Tunnaria koitettiin pitkästä aikaa. Ensimmäinen yritys epäonnistui, kun Pimulle tuli epävarmuus. Nosti oman, mutta sitten pudotti sen ja alkoi haistella muita uudelleen. Plääh. Palattiin takaisin ja saatiin onnistumaan sellainen, jossa oma oli erillään vääristä. Sitten luoksetulon stoppeja, jotka on kyllä niiiiin huonot ja vähän kaukoja. Loppun vielä uudelleen tunnari, joka onnistui ja vielä pari toistoa ruutua lelupalkalla. Treenien jälkeen Pimu pääsi juoksentelemaan Miikun rusakoiden ja Kirin kanssa metsään.