Tässä on tullut analysoitua viikonlopun ratoja videolta ja voi elämän kevät kun en vaan osaa liikkua! Hyppärilläkin kuvittelin koko ajan meneväni täysiä, mutta ihan samanlaista hipsuttelua se taas oli videolta nähtynä. Tiedän kyllä, että se johtuu siitä kun yritän varmistella rimoja viimeiseen asti kisoissa. Tosin en tiedä että mitä hyötyä siitä varmistelusta on, sillä treeneissäkin Pimu pitää rimat paljon paremmin ylhäällä silloin, kun se tietää varmasti mikä on seuraava este, eli kun en varmistele vaan liikun koko ajan eteenpäin. Seuraavissa kisoissa tavoite on vain ja ainoastaan liikkua.

Eilen treenattiin taas Hannalla ja tuo äskeinen analyysi on hyvin pitkälti seurausta näistä treeneistä. Rata oli 28 estettä ja ensin sai yhden yrityksen koittaa kuinka pitkälle pääsee ilman hyllyä. Tutustuin kunnolla vain noin 10 ekaa estettä, sillä pessimistiseen tapaani en kuvitellut pääseväni kovin pitkälle. Yllärinä päästiinkin 13 estettä ja oltaisiin päästy varmaan pidemmällekin, mutta unohdin radan tässä kohdassa. Olisi ehkä kannattanut sittenkin tutustua kunnolla koko rataan... Sitten katsottiin rata yhdessä läpi ja päästiin hinkkaamaan hankalia kohtia. Alku meni tosi hienosti joka kerta. Muutamaan kertaan otettiin okseria, joka saatiin pysymään siten, että jättäydyin vähän taakse ja käänsin sieltä okserin jälkeisille kepeille. Kohti seinää oleva pituus ja sen jälkeinen käännös oli seuraava hinkutuskohta. Pimu tuli joko pituuden sivusta tai sitten kolisteli palikoita jos valssasin liian voimakkaasti tai aikaisin. Tähänkin löydettiin sopiva tyyli meille, ja saatiin tehtyä lopulta tosi hyvin. Viimeinen hinkkaus oli putkesta heitto hypylle, josta saman tien piti liikkua seuraavan hypyn taakse ohjaamaan se takaa ja samalla vauhdilla seuraavalle hypylle niistoon. Oli kyllä niin hyödyllinen treeni mulle, sillä jos olin pikkuisenkin myöhässä tai jäin odottelemaan, Pimu tiputti riman. Kun vaan liikuin koko ajan, niin Pimukin teki tosi tarkkaa työtä.

Eilisten treenien seurauksena päätin, että me lähdetään harjoittelemaan liikkumista TSAUN kisohin 31.3. Siellä on jopa neljä starttia ykkösille, mutta me taidetaan mennä vain kolme.