Lauantaina käväistiin siis Pieksämäellä tokokokeessa. Mukana oli myös Kaisa+Oliver, joten ihan yksin ei tarvinnut matkustella. Koe pidettiin hiekkapohjaisessa hallissa, jossa oli agilityromuja seinustalla. Halli oli sen verran pieni, ettei sinne sisälle mahtunut oleskelemaan ennen koetta. Mentiin siis sisään suoraan luoksepäästävyyteen ja paikallamakuuseen. Tuomarina oli Marko Puranen, joka oli kyllä ylivoimaisesti tiukin tuomari mitä meillä on ollut. Pisteitä lähti saman tien jos perusasennot oli vähänkin vinoja tai seuraaminen väljää. Koirakoita oli ALO-luokassa 20, joten koe kesti aika pitkään.

Sekä Pimu että Oliver oli viimeisessä paikkamakuuryhmässä. Pimu oli todella rauhaton hallissa ja piippaili hieman seinustalla olevien romujen suuntaan. En tiedä mitä se siellä luuli näkevänsä. Luoksepäästävyydessä se nousi seisomaan kun tuomari tuli, mutta saatiin kymppi. Paikallamakuussa se tuntui tuijottavan parin ihmisen päässä seisovaa Kaisaa koko ajan. Oliver lähti paikaltaan ihan lopussa, ja silloin olin ihan varma, että Pimukin lähtee Kaisan luo, kun se on yksi Pimun lempi-ihmisistä. Pimu ei lähtenyt, mutta alkoi nuoleskella jalkojaan ja mässytti jotain. Saatiin nuoleskelun takia ysi.

Ennen omaa vuoroa yritin nostaa Pimu kierroksia leikittämällä, mutta ei se vaan lähtenyt siihen mukaan. Jotenkin se vaan koomaili jo siinä hallin pihassa. Leikki kyllä hieman, mutta ei ollenkaan niin innolla kuin möllitokossa. Otin pieniä seuruupätkiä ja se vaan haahuili. Voi plääh. Olisin niin halunnut saada sille samanlaisen vireen kuin möllitokossa, mutta ei vaan onnistunut. Hieman epätoivoisena menin halliin sisään, varsinkin kun meitä edellinen koira oli saanut nollan (!) seuraamisesta. Hihnassa seuraaminen meni aika heikosti, mutta paljon paremmin kuin Tamskin kokeessa. Vähän se haahuili, eikä pitänyt kontaktia, mutta tuli kuitenkin suunnilleen mukana koko pätkän. Tästä 7,5. Ilman hihnaa seuraaminen oli huonompaa. Muuten se meni ihan samoin, mutta lopussa Pimu loittoni agiromujen suuntaan aika paljon ja loppu meni ihan pilalle. Saatiin 6,5.

Liikkeestä maahanmenossa Pimu jäi seisomaan. Annoin toisen ja kolmannenkin käskyn, mutta ei vaan mennyt maahan. Otsan rypistys Luoksetulo oli onneksi yhtä hyvä kuin ennenkin. Perusasento oli vissiin vino, joten saatiin 9,5. Liikkeestä seisomisessa Pimu pysähtyi aika hyvin. Pari askelta taisi ottaa käskyn jälkeen. Perusasennon jälkeen se vaan lösähti vielä maahan, joten saatiin 7. Hyppy oli tosi hyvä, mutta ilmeisesti siinäkin oli pikkuisen vino perusasento, joten 9,5. Kokonaisvaikutus 8. Tuomari ei kommentoinut pisteitä mitenkään eikä antanut meille mitään loppupalautetta. Pisteet 147,5 ja ALO2-tulos. Ykköstulos olisi siis saatu, jos vaan se olisi mennyt maahan...

Pettymys oli kyllä melko suuri kun sitä koularia ei vielä saatu, mutta Pimu oli kyllä tosi huonossa vireessä koko kokeen ajan, joten ei se vaan tämän paremmin voinut mennä. Seuraavaa koetta täytyy alkaa katsomaan marraskuulle. Toivottavasti johonkin vielä mahtuu.

Tänään päästiin ihan oikeaan tokokoulutukseen pitkästä aikaa. Maria Aaltonen tuli kouluttamaan Tamskin tallille, ja siellä viihdyttiin koko päivä. Jokaisen koiran kanssa tehtiin kaksi koulutuspätkää. Ensimmäisellä kerralla otin käsittelyyn liikkeestä maahanmenon. Tehtiin ensin koetyyppisesti, Pimu tarvitsi kaksi käskyä, ja sitten vähän vapaammasta kävelystä maahanmenoja. Maria oli sitä mieltä, että tämä liike, on täysin Pimun vireestä kiinni. Jos sillä on vire kohdallaan, se tekee sen ihan hyvin, mutta jos pikkuisenkin haahuilee, niin se on heti ihan pihalla mitä siltä oikein pyydetään. Pitää siis oikeasti keskittyä tuohon vireen nostatukseen ennen koetta. Lisäksi pitää tästä lähtien palkata sitä eteenpäin, sillä se lösähtää lonkalle saman tien kun käännyn tulemaan sitä kohti, eli alkaa odottaa palkkaa multa. Otettiin lisäksi hieman seuraamista ja sen palkkaamista. Pimua kannattaa nyt alkaa palkkaamaan siten, että itse käännyn sen eteen ja palkkaan lelulla. Tämän pitäisi auttaa myös hieman vinoon perusasentoon. Toisessa pätkässä tehtiin noutoa. Pimu haki kapulan ihan hyvin ja toi jopa tällä kertaa mun käteen asti. Nyt pitää vaan aloittaa kapulanpitotreenit, jotta saadaan se tuomaan sivulle asti ja pitämään kapulaa kunnolla. Pimu kesti ihan hyvin sen, että kapula tungettiin väkisin sen suuhun ja pidin sen suuta kiinni, joten sillä jatketaan.

Agiakin on treenattu viime torstaina ja Pimu oli aika OK. Kepeillä edelleen ongelmia, mutta sain sen menemään ne kuitenkin ihan vauhdilla ilman pahempia koomailuja. Rimat vaan pysyi todella huonosti tällä kertaa ylhäällä.