Viikonloppu oli taas täynnä hyviä treenejä, joten tein peliliikkeen ja ilmosin Pimun agikisoihin 5.2. Kynnystä madalsi vielä se, että mulla on läjä lahjakortteja oman seuran kisoihin, joten jos ei muuta niin saadaanpahan ainakin ilmaista kisatreeniä. Viime torstain treenit jäi todella harmillisesti väliin, sillä jouduin olemaan pitkän päivän töissä. Toivottavasti päästään nyt tällä ja ensi viikolla treenaamaan normaalisti, erityisesti täytyy nyt saada tallilla joku lähtörutiini Pimulle, ettei se ala sitten kisoissa häröillä.

Lauantaina käväisin aamulla tallilla tokon teemakoulutuksessa, jossa oli aiheena seuraaminen. Menin sinne tarkoituksena esittää kunnon häröilyseuruuta, mutta yllärinä Pimu seuraskin tosi nätisti, vaikka ennen treeniä piti taas äristä ja tuijotella muita. Saatiin kuitenkin neuvoksi tehdä paljon häiriötreeniä eri paikoissa ja perusasentoa pitää vaatia suoremmaksi. Pätevä pieni Pimu.

Illalla lähdin ajelemaan Längelmäelle, jossa meillä oli Lotta Vuorelan koulutus. Oltiin kisaavien ryhmässä, joten pelkäsin, että rata on joku ihan kauhea, mutta ei se ollutkaan. Treeniaika tehtiin kolmessa pätkässä, mikä sopi meille ihan hyvin. Ei tullut turhan pitkää jankkaamista ja päästiin välillä huilaamaan. Lähtö oli nyt toodella vaikeaa. Lopulta Lotta tuli pitelemään Pimua remmillä, että päästiin liikkeelle. Tähän täytyy nyt oikeastikin kehittää jotain uutta. Kun nyt tietäisi, että mistä tämä lähtöhäröily on tullut, niin osaisi ehkä korjata.

Heti alussa treenailtiin ennakoivaa valssia, kun en vaan osannut ajoissa lähteä pois alta, mutta sitten kun osasin, niin Pimu kääntyi oikein näpsäkästi. Putken jälkeen piti nopeasti heittää koira hypylle ja lähteä liikkeelle ja saada koira tulemaan perässä pituudelle. Pitkäksi meni joka kerta, mutta ei kuitenkaan niin pitkäksi, etteikö Pimu olisi päässyt tulemaan perässä. Pituuden jälkeen piti myös heittää aika kaukaa koira muurille, mutta hienosti meni eikä kolissut yhtään. Ensimmäinen keppikulma oli sen verran paha, että en edes yrittänyt vaan katkaistiin rata siihen. Keppien jälkeen piti valssata takaakiertoon, jonka takana putki ansana. Ei mennyt kuin kerran sinne putkeen, joten aivan superisti osasi, kun vaan itse lähetin sen takaakiertoon riman enkä siivekkeen kohdalla. Muutama hyppy ja putkeen, joilla kokeiltiin päällejuoksua ja sitten samaa kahdella valsilla, joissa olin pahasti myöhässä koko ajan. Hinkattiin sitä jonkin aikaa ja lopulta sain sen menemään superhyvin kun tein tarkoituksella valssit ihan liian aikaisin. Oma ajoitus oli siis todella pielessä!

Sitten taas kepeille, jonka jälkeen tosi vaikea parin hypyn kohta, jota pelkäsin etukäteen paljon. Yritin ensin valsseilla ja takaakierroilla, mutta sitten rohkastuin kokeilemaan, että jättäydynkin taakse ja vippailen Pimua sieltä hypyille ja putkeen ja yllärinä se meni ja todella tiukoin kurvein! En olis ikinä uskonut, että menee, aivan jäätävän näppärää menoa. Loppuun sitten vain kova pinkominen hypylle ja takaakiertoon ja maaliin. Vaikea selittää rataa ilman piirrosta, mutta jääpähän ainakin itselle jotain muistikuvia paremmin kun kirjoittaa ne tähän.

Kaiken kaikkiaan superhyvät treenit! Rimat pysyi hyvin kun pidin kädet rauhallisena ja jalat teki työn. Pimu oli oikein hieno, mutta lähtöhärdelli on kyllä meidän vakavin agiongelma tällä hetkellä. Pitää nyt ainakin käydä palkkaamassa sitä joka kerta lähdössä jos se siitä alkaisi rauhoittua.

Sunnuntai oli taas tokopäivä, tällä kertaa oltiin ryhmässä kaksin nöffin kanssa. Otettiin aluksi seuraamista hieman ja häiriöitä peruasennossa. Seuraaminen oli nyt kauheeta haahuilua, mutta perusasento alkaa ja vähän parantumaan. Sitten katsottiin meidän nouto. Päätin yrittää ihan oikeaa noutoliikettä, vaikka en ollut varma miten siinä käy. Hyvin kävi! Pimu haki kapulan ja tuli se suussa sivulle! Vähän vinoon, mutta ei haittaa, SE TULI! Koitettiin vielä toinenkin kerta ja taas se tuli! Jipiiii! Oon sittenkin tainnut jotain tehdä oikein sen kanssa. Kokeiltiin vielä sellaista muutaman kerran, että laitoin Pimulle kapulan suuhun ja siiryin aina hieman ja käskin sen tulemaan sivulle. Se tuli taas, eikä kapula tippunut kuin pari kertaa. Tähän lopetettiin äkkiä kapulahommat, ettei vaan tule takapakkia. Sitten esittelin miten me ollaan aloiteltu tunnaria. Vein tunnarikapulan hankeen piiloon ja lähetin Pimun hakemaan. Hyvin löytyi. Kokeiltiin vielä niin, että kouluttaja vei kapulan, sillä tähän asti mä oon aina vienyt sen itse, mutta ei mitään ongelmaa ja kapula löytyi. Tätä voi alkaa pikku hiljaa vaikeuttamaan, koutsi ehdotti että kokeilee kahta kapulaa seuraavaksi. Sitten tehtiin vielä perusasennossa pönötystä kouluttajan häiriköidessä ympärillä ja loppuun paikallamakuu, jonka tein ALO-tyyliin. Hyvin makasi (lonkalla). Alkaa melkein jo tulemaan jonkin asteista tokoinnostusta kun Pimu on edistynyt niin hurjasti varsinkin noudon kanssa.