Voihan pläääääh, meillä on keppiongelma. Huuto Lauantaina yritettiin kisata kaksi starttia agirodussa, mutta ei päästy kummallakaan radalla keppejä pidemmälle. Siihen hylly ja poistuttiin radalta. Voi itkujen itku ja olen ilmoittanut Pimun tälle viikonlopulle viiteen starttiin Kokkolassa. Tässä ei mitään kovin kummoisia ihmeitä pysty tekemään ennen sitä.

Lauantain ensimmäinen rata oli Johanna Nybergin, eikä ollut mitenkään paha. Alussa keinulla Pimu jäi tosi ylös seisomaan kun karjaisin sille pysäytyskäskyn, eikä meinannut millään tulla kontaktille asti. Tuli sitten vauhdilla ja ehkä hyppäsi kontaktin. Hyppy, putki, rengas, A, hyppy saatiin mentyä hienosti, ja A:n kontakti oli ihan super. Sitten tuli kepit ja siihen jäätiin. Se aloitti monta kertaa väärin ja sitten kun aloitti oikein, niin jäi joku väli menemättä. Hinkattiin jonkin aikaa, mutta sitten meni ohjaajalta hermot ja lähdettiin pois.

Toisella radalla, jossa Marjo Heino tuomarina, tehtiin melkein samanlainen suoritus, paitsi että A:n kontakti ei ollut hyvä. Se jäi ensin A:n harjalle pönöttämään ja sieltä vauhdilla alas pysähtyen vasta maassa. Muuten koko alkurata (hyppy, putki, putki, A, hyppy, hyppy, hyppy) meni ihan ok, eikä edes tiputtanut rimoja. Sitten tuli kepit, ja taas jäätiin siihen. Nyt en yrittänyt enää niin montaa kertaa vaan luovutin helpommin ja mentiin pois.

Alan olla jo hieman epätoivoinen. Viime viikolla nimenomaan treenailtiin keppejä hypyn kautta täydestä vauhdista ja se pujotteli tosi hyvin. Kisoissa sitten se on kuin ei osaisi niitä yhtään. Ilmeisesti kierrokset on vaan niin korkealla, että se ei vaan pysty menemään joka väliä. Eilen treenasin pelkkiä keppejä muutamaan kertaan, enkä suvainnut minkäänlaista haahuilua tai pyörimistä. Aluksi se teki ihan samanlaisia virheitä kuin kisoissa, mutta heti kun tein selväksi, että nyt loppui haahuilu ja sen sijaan pujotellaan, niin se alkoi menemään ja teki monta hienoa toistoa. Täytyy kisoissakin yrittää vaan keskeyttää sen tekeminen jotenkin selvemmin ja tehdä selväksi, että tuommoinen peli ei vetele vaan nyt pujotellaan. Se on sitten eri juttu, että miten sen pystyy kisoissa tekemään ilman että saa hylkyä tai tuomarin vihoja niskoilleen.