Viimeinen AVO-luokan tokokoe lauantaina meni juuri niin kuin odotinkin, eli TK2-koulari napsahti! Hymy Koe pidettiin Tamskin tallilla, josta olen jo ainakin kahteen kertaan sanonut, etten enää ikinä mene sinne kokeeseen. Tällä kertaa kehä oli tehty ihan hallin toiseen päätyyn, joten kehän ja oven väliin jäi hyvän kokoinen tila koiran virittelyyn ja muuten vaan hengailuun. Tuomarina toimi Juha Kurtti, jolla oli edelleen mukavan leppoinen arvostelulinja, mutta ei kuitenkaan liian lepsu, sillä AVO-luokan 11 koirakosta vain kaksi sai ykköstuloksen.

Tällä kertaa yritin keskittyä siihen, että en itse jännittäisi ja hermoilisi turhaan. Yritin olla sillä asenteella, että ihan sama mitä tulee, käydään vaan tekemässä liikkeet. Paikallamakuun piilo oli yllättäen hallin sisällä teltassa eikä ulkona. Pimu makoili grotskun ja schapen välissä, eikä onneksi ollut mitään kyttäilyongelmia. Ekalla käskyllä alas ja jäi pää ylhäällä makaamaan. Kun palattiin kehään pää oli alhaalla, jonka taisi nostaa kun palasin sen viereen. Ekalla ylös, joten saatiin 10. Yksilöliikkeissä oltiin tokana vuorossa, joten käytiin vaan nopeasti autolla palkalla ja sitten toisen paikkamakuuryhmän jälkeen takaisin halliin. Hengailtiin vapaamuotoisesti ilman hihnaa ja tehtiin vähän seuraamista. Pimulla oli tässä ihan hyvä mielentila, ainakin verrattuna aikaisempiin tallikokeisiin.

Sitten kehään. Seuraaminen lähti melkein sisääntulon vierestä, joten kovin pitkälle ei tarvinnut alussa kulkea. Seuraamisessa Pimu tuntui lahnalta, sillä en nähnyt sitä kunnolla sivusilmällä kun yritin pitää katseen koko ajan eteenpäin. En siis oikein tiedä miten se siellä tuli, mutta ilmeisesti tuli kuitenkin. Ekassa perusasennossa jäi seisomaan ja jouduin vähän kääntämään vartaloa, että istui. Eka täyskäännös myös valui pahasti. Näistä kohdista tuomari kommentoi ja näytti meille 8,5, joten kai se muuten sitten ihan hyvin meni. Liikkestä maahanmenossa en varmistellut yhtään, näin sivusilmällä käskyn jälkeen, että etujalat lähti alas, joten luotin vaan Pimuun ja maassa oli kun käännyin. Perusasentoon vaati harmillisesti kaksi käskyä ja tuomari kommentoi, että siinä meni kymppi ja antoi 8.

Luoksetulopaikalle kävellessä Pimu melkein lähti kehänauhan ali katsomaan agiesteitä. Olisi taas ollut järkevää pitää se paremmin hanskassa väliajat, mutta mentiin taas vähän joten kuten. Luoksetulon pysäytys oli ihan perusPimua, eli valui ja lisäksi Pimu teki pienen kunniakierroksen mun takana sivulle tullessa. Tästä meille 7. Liikkeestä seisominen myös valui 8 arvoisesti. Nouto olikin mielenkiintoinen, sillä en taaskaan osannut heittää kapulaa kunnolla tallin matolle vaikka sitä on jopa treenattukin. Kapula pomppi tosi pitkälle vasemmalle ja pelkäsin jo ettei Pimu lähde hakemaan, mutta lähti se! Todella taitavaa työskentelyä ja saatiin 10. Tässä välissä Pimu lähti taas melkein pois kehästä kun se lähti liikkurin mukana viemään kapulaa takaisin pöydälle. Kaukoissa yleisö oli Pimun takana, joten sitä häiritsi se suuresti ja molempiin istumisiin tarvittiin kaksi käskyä. PÖH! Ihme kyllä saatiin tästä 8. Hyppy tehtiin neljällä laudalla, joten ei kolahtanut vaikka jäi taas ihan esteen taakse istumaan. Hieno suoritus, joten tästä 10. Kokonaisvaikutus 9 ja tuomari kommentoi, että Pimu tekee hyvin hommia, mutta ottaa vielä välillä pahasti häiriötä yleisöstä.

En ollut taaskaan seuraillut pisteitä, joten en ollut ihan varma riittikö ne ykköstulokseen. Kaisa oli katsomassa ja oli vahvasti sitä mieltä, että riitti, joten tässä kohtaa oli kyllä todella helpottunut olo. Lenkin jälkeen kävin katsomassa pisteet seinältä ja siellä luki 173p, joten ei mennyt edes tiukille. Nauru Sijoituttiin lopulta toiseksi, voittaja-tolleri sai kolme pistettä meitä enemmän (ja oli kyllä tooosi söpö ja taitava tokoilija). Tämän vuoden tokotavoite TK2 siis täytetty ja nyt keskitytään täysillä VOI-liikkeisiin. Sen myötä on pitänyt pohdiskella uusia tavoitteita ja kyllä mä nyt oon sitä mieltä, että jos me VOI-liikkeet saadaan kuntoon, niin ei siitä enää niin pitkä hyppäys EVL:ään ole etteikö me niitäkin liikkeitä voitaisi joskus osata. Näillä näkymin tähtäimessä ottaa yksi VOI1-tulos ja sen jälkeen EVL:ään jos vaan tokomotivaatio säilyy.

VOI-liikkeitä päästiinkin treenaamaan heti sunnuntaina kun oltiin Tamskin tokopäivässä tunnari-, paikallaolo- ja ruututunneilla mukana. Pimu oli jo aamulla lähtenyt Jussin kanssa hakutreeneihin ja mä kävin sen vaan sitten hakemassa sieltä metsästä mukaan tallille. Tunnarikoulutuksessa mun piti olla vaan kuunteluoppilaana, sillä koulutus oli jo täynnä kun ilmoittauduin, mutta yksi koirakko olikin jäänyt pois, joten päästiin sittenkin tekemään Pimun kanssa. Ensin piilotettiin omaa kapulaa ulkona lehtien alle ja hyvin löytyi. Sitten otettiin läjä vääriä viereen ja tehtiin sama. Ekalla kerralla Pimu kävi vääräkasalla, mutta kielsin siitä heti ja sitten se jatkoi hienosti oman etsimistä. Muilla toistoilla se ei enää eksynyt väärille vaikka joutui menemään kasan ohi omaa etsiessä! Jes, vihdoin me ollaan edistytty tässä! Tällaista treeniä nyt vaan jatketaan.

Sitten paikallaoloja. Tehtiin alkuun kisamainen pari minuuttia, jossa käväisin ulkona. Pää laski taas jossain vaiheessa, mutta muuten makasi hyvin. Sitten erilaisia häiriötreenejä ja EVL-tyyliin, eli että jokainen sanoi käskyt erikseen. Kerrassaan hienoa makoilua. Ei paljon häirinnyt vaikka vieressä lenteli lelut ja huudeltiin vapautuskäskyjä ym. Tehtiin myös lyhyt paikallaistuminen ja hyvin nökötti siinäkin. Päätin, että en ala tässä vaiheessa puuttumaan tuohon pään laskuun/nostoon, koska se tekee se yleensä vaan kerran. Samoin Pimu saa edelleen maata lonkalla, koska se menee siihen heti ja pysyy siinä. Jos näistä joku tuomari ottaa ylemmissä luokissa pisteitä niin sitten ottaa. Mulle pääasia on se, että se pystyy olemaan rauhallisena ja hyvässä mielentilassa.

Loppun vielä ruututunti. Otettiin aluksi niin kuin ollaan tähän mennessä tehty, eli lelu valmiiksi ruuudussa. Ensin vein sen itse, mutta sitten koitettiin että avustaja vie ja otettiin lopuksi ihan täydeltä matkalta. Ei mitään ongelmia, sinne se ampui ihan täpöt. Toisella kierroksella koitettiin näyttöruutua, eli kävin itse ruudussa näyttämässä mihin kohtaan pitäisi tulla ja sitten kun Pimu meni sinne, heitin lelun. Ekalla toistolla Pimu alkoi etsiä namia ruudusta, mutta pakotin sen leikkimään lelulla. Seuraavat toistot menikin paremmin ja se tajusi, että kun lelu tulee, niin sillä leikitään. Tällaista pitää ottaa nyt enemmän ja myöskin jossain vaiheessa kokeilla meneekö se sinne ihan ilman mitään näyttämistä/lelua.

Tokoviikonlopun jälkeen seuraakin sitten taas runsaasti agsaa. Tällä viikolla treenaillaan neljään otteeseen: ti Hannalla, ke valkkuryhmässä, la Teemu Linna ja su Tuulia Liuhto. Ensi viikolla huolletaan koiraa, joten normitreenit jää väliin, mutta viikonloppuna päästään ensin Juha Oreniuksen koulutukseen ja sunnuntaina yritetään taas kakkosiin nousua Hyvinkäällä.