Tänään osallistuttiin Tampereen Pikkukoirien järjestämään möllitokoon, eli tehtiin ekaa kertaa ikinä kaikki AVO-luokan liikkeet putkeen. En siis yhtään tiennyt mitä odottaa, mutta ihan positiivinen fiilis jäi. Pimu oli vähän löysä (oli aika kuuma keli), mutta suostui kuitenkin tekemään hommia koko kokeen ajan. Yhteensä pisteitä tuli 148,5 eli 2-tulos ja sijoitus 2./3.
Pisteet:
Paikalla makaaminen 10
Seuraaminen 8,5
Maahanmeno 6
Luoksetulo 5
Seisominen 8
Nouto 8
Kaukot 8
Hyppy 5
Kokonaisvaikutus 8,5

Makuussa mentiin piiloon auton taakse, enkä yhtään kurkkinut sieltä kentälle, joten en tiedä miten Pimu oli. Ilmeisesti oli ollut hienosti, kahdelta muulta osallistujalta vähennettiin pisteitä rauhattomuudesta. Oltiin ekana yksilöliikkeissä, joten aika nopean virittelyn ehdin tehdä ja sitten takaisin kehään. Seuraaminen oli hieno! Siis meidän mittapuulla. Nauru Pimu oli löysä, hidas ja tuli vähän liian takana, mutta seurasi kuitenkin koko ajan tosi lähellä eikä lähtenyt haahuilemaan edes juoksuosuudessa. Maahanmenossa en ollut varma, että menikö se käskystä ja annoin kunnon vartaloavun kun käännyin katsomaan, että menikö se maahan. Meni se, mutta toooosi hitaasti. Luoksetulo tehtiin ekaa kertaa kisamittaisena ja hieman järkytyin kun näin kuinka lujaa Pimu tulee. Yritti pysähtyä käsimerkistä, mutta vauhti oli niin luja, että valui. Sitten se selvästi jäi ihmettelemään, että missä palkka viipyy ja hiipparoi kohti. Annoin toisen käsimerkin ja sitten se pysähtyi ja meni maahan... Tuli kuitenkin siitä ihan ok sivulle. Tätä pitää todellakin vielä hinkata ja nimenomaan pitkällä matkalla.

Seisomisen vedin riskillä, enkä katsonut yhtään mitä se teki käskyn jälkeen. Seisoi ainakin kun käännyin takaisin päin, mutta liikahteli kun menin sen taakse. Nouto oli muuten ihan loistava, mutta Pimulta tippui kapula kesken kaiken suusta. Kakeissa ihan odotetusti istumiset vaati kaksoiskäskyn ja muutenkin Pimu makasi ihan venkuralla kun palasin sen viereen. Tää on ollut viime aikoina todella vaikeeta. Hyppy olikin mielenkiintoinen. Pimu lähti kaartamaan välittömästi oikealle hypyn jälkeen ja kun käskytin istumaan, se meni maahan. Annoin toisen istu-käskyn ja sillä se hyppäsi nätisti takaisin ja tuli sivulle. Nauru Lopuksi saatiin kommenttia, että yhteistyö toimii, mutta koira on vielä joissain liikkeissä kovin epävarma. Näinhän se on. Ei muuta kuin treeniä treeniä vaan. Seuraava möllitoko on sitten helatorstaina.

Tällä viikolla treenattiin kolme päivää putkeen agia. Torstain treeneissä meni aika kivasti kun alkuun päästiin. Kimurantti rata jälleen kerran, mutta saatiin mentyä 12 estettä putkeen virheittä. Perjantaina treenattiin tallilla Sannan+Zinin kanssa. Laadin 26 esteen radan, jossa mm. pöytä mukana. Pimu oli harvinaisen pätevä! Rimat pysyi hyvin ja kepitkin onnistui pitkästä aikaa radalla. Pöytää ei tosin edelleenkään osattu. Lopuksi otin vielä keppejä muutamaan kertaan parin esteen jälkeen ja onnasi hienosti! Nyt olin joka kerta aika lähellä keppejä ja otin kunnolla haltuun ennen lähettämistä. Tällä tyylillä täytyy koittaa seuraavissa kisoissakin, jos vaan mahdollista.