Edellisen kirjoituksen jälkeen ei olla päästy treenaamaan agia yhtään. Otsan rypistys Ohjatut treenit on peruttu pakkasen takia ja samasta syystä ei olla päästy treenailemaan omatoimisestikaan. Kovat on odotukset, että tänä torstaina päästäisiin vihdoin treeneihin. Jostain syystä maanantaisin on ollut sen verran lauhempaa, että toko-treeneihin ollaan sentään päästy, joten kirjoitellaan nyt vaihteeksi niistä sitten.

Seuraamista ollaan saatu nyt tosi paljon paremmaksi ja se onnistuu jo välillä hienostikin ihan ilman nakkia kädessä. Oon häivyttänyt palkkaa pitämällä nakkia aluksi hanskan sisällä ja sitten jättämällä kokonaan pois. Myös lelupalkka kainalossa toimii välillä, mutta yleensä Pimu alkaa vähän edistää ja menee poikittain. Jäävissä liikkeissä Pimu on alkanut ennakoida ja alun seuraaminen menee sen takia vähän epämääräiseksi. Muuten jäävät liikkeet menee jo tosi hyvin, oon tehnyt seisomista ja maahanmenoa nyt myös vuorotellen ja hyvin Pimu tuntuu kuuntelevan minkä käskyn sille annan.

Paikkamakuu on kyllä sellainen murheenkryyni meille. Nykyään Pimu joutuu kotona melkein joka päivä makaamaan 2 min ennen kuin saa iltaruoan, eikä siinä mitään ongelmaa. Treeneissä sitten kun maataan rivissä, edelleenkin viimeistään puolen minuutin kohdalla alkaa levottomuus ja yleensä hiipparointi mun luo. Huuto Viimeksi tehtiin Pimulle erillinen 2 minuutin paikallamakuu treeneissä ja yllättäen se pysyi koko ajan maassa vaikka toisia koiria oli suhteellisen lähellä, mutta ei kuitenkaan rivissä sen vieressä. Jotenkin se ei vaan vieläkään kestä kokeenomaista paikkamakuutilannetta. Treeniä treeniä tarvitaan kovasti. Kesällä olisi kyllä ihan mielenkiintoista korkata sekä mun että Pimun tokokisaura, mutta paikkamakuu täytyy saada tosi varmaksi ennen sitä.

Noutokapula on myös kaivettu naftaliinista ja treenattu muutaman kerran. Pimu hakee sen kyllä edelleen ihan iloisesti, mutta luovutus on vielä ihan hakusessa. Se ei kovin mielellään pidä kapulaa suussa ja sylkee sen pois heti kun vaan luulee, että palkka on tulossa. Muita avoimen luokan liikkeitä on treenailtu vähän aina välillä. Kaukokäskyt menee jo ihan hyvin. Luoksetulon pysäytystä ollaan treenailtu alustavasti siten, että kutsun Pimua lenkillä kun se on vapaana ja käsken pysähtyä.

Sen verran vielä agilitystä, että todennäköisesti kisauran aloitusta siirretään kunnolla eteenpäin, maaliskuu tulee ihan liian äkkiä. Kisakirjan tosin ajattelin kohta puoleen hankkia, että pääsisi pikku hiljaa oikeaan fiilikseen. Nauru