Treenaamattomuuteen kyllästyneenä osallistuin Pimun kanssa sunnuntaina Tamskin näyttelykoulutukseen. Hymy Treenit pidettiin meidän agitreenihallilla, joten hieman epäilytti miten siellä jaksetaan keskittyä tylsään misseilyyn, mutta hyvin meni. Pimu oli ihailtavan välinpitämätön muita koiria kohtaan. Yhtä bortsu-penikkaa piti ihan pikkusen ensin kyräillä, mutta sitten ei välitetty siitäkään enää yhtään. Pimu osaa kyllä hyvin seistä käskystä, mutta asento on välillä hieman mitä sattuu. "Tuomarin" tutkiessa pidin sitä pakoilllaan, mutta muuten annoin seistä vapaasti ja hyvin pysyi. En jaksa tuohon asentoon alkaa tässä vaiheessa puuttua, riittää että seisoo. Hampaat näytettiin tosi nätisti, vaikka muuten "tuomarin" kopeloinnille luimisteltiin kovasti. Tämän perusteella tulee varmaan ihan kiva näyttelyreissu kuukauden päästä, eli saadaan ainakin se pakollinen H. Nauru

Maanantaina jatkui vihdoin toko-treenit. Tehtiin ensin kisanomainen paikallamakuu, joka harmillisesti meni pilalle kun viereinen koira nousi ja omistaja palasi sen luo. Pimu meni tästä hämilleen ja lähti hiipparoimaan mun luo. Palautin sen makuulle ja sitten pysyi hienosti loppuun asti. Tehtiin vielä muutama lyhyempi toisto ja ihan kivasti pysyi. Häiriötä se ei kyllä vielä näköjään kestä yhtään. Omatoimisesti tehtiin ruutua namialustalla ja pitkän tauon jälkeen meni yllättävän hyvin. Kokeilin vielä lelupalkallakin, mutta ei se kiinnostanut Pimua yhtään. Se jäi vaan etsiskelemään namia ruudusta. Eve veti meille kokeenomaisen seuraamiskuvion yksitellen ja huvikseni kokeilin vetää koko seuruun ilman palkkaamista. Yllättävän hyvin meni, ajattelin aluksi että Pimu lähtee saman tien litomaan, kun se huomaa, että namia ei tipu. Se seurasi jossain määrin kuitenkin koko kuvion, välillä alkoi haahuilla ja etääntyi kauemmaksi, mutta palasi sitten aina asemiin. Viime kesänä toko-kokeissa näkyi ALO-luokassa kyllä paljon pahempaakin seuraamista. Nauru Lopuksi vielä kokeenomaisesti liikkeestä seisominen ja luoksetulo. Seisomisessa jouduin antamaan kaksi käskyä, kun ei eka toiminut, mutta muuten meni oikein hienosti. Luoksetulossa Pimu meni ensin maahan kun jätin sen, mutta toisella yrityksellä jäi hyvin istumaan ja onnistui muutenkin hyvin. Vauhti oli vaan jostain syystä nyt kadoksissa ja luokse tultiin semmoista sunnuntaikävely-ravia.

Viikonloppuna onkin luvassa monenlaista. Lauantaina mennään Tamskin tokohyppy-koulutukseen ja sunnuntaina Tamskin harjoituskisoihin ja lisäksi Sportdogpark-hallin nonstop-koulutuspäivään opettelemaan välistävetoa ja taaksevientiä. Tänään pitkästä aikaa luvassa myös ohjatut agitreenit.