Viime viikonloppu vietettiin Mikkelissä vuoroin helteisissä ja vuoroin sateisissa tunnelmissa. Molempina päivinä oli tarjolla kaksi agirataa ja tuomareina Huittiset. Radat oli kivat ja ihan mentävissä.

Lauantaina aloiteltiin Annen radoilla. Eka rata tuntui tosi kivalta, ja lähdin ihan tekemään nollaa, mutta ei päästy kuin viidennelle esteelle (keinu). Karjaisin keskellä keinua ja Pimu tipahti saman tien pois ja ampaisi viereiseen putkeen. Siinä sitten ihmettelin vähän aikaa, että mitäs nyt tekis, mutta päätin jatkaa radan loppuun. Rimoja tippui kun kaahattiin menemään, mutta sekä puomin että A:n kontaktit oli hienot ja seisotin Pimua siellä ihan kunnolla. Aika kaaosmainen rata kyllä muuten.

Toinen rata vaikutti kivemmalta ja oli melkein kuin eka toiseen suuntaan. Kepit oli heti alussa ja sain otettua Pimun hyvin käsiin ennen kuin lähetin ja onnasi hienosti. Kontaktit oli huonot tällä radalla. A:lta Pimu tuli ihan jalkoihin kun tein valssia ja nappasi mua reidestä. Luulin, että tästä tuli meille jo vitonen, joten loppuradan ohjasin ihan miten sattuu. Takakaarteessa Pimu lähti näpeistä ja jäin sitten paikoilleni ja yritin kääntää ennen putkea olevalle hypylle. Pimu rysäytti ihan keskelle rimaa. :( Keinu hieman epämääräinen, mutta muuten ihan ok mentiin maaliin. Ei meille siitä nappaisusta sitten ollutkaan tullut mitään, joten pettymys oli suuri kun tajusin, että riman päähän jäi nolla taas kerran. Aika oli jotain -17s ja oli nopeampi kuin nollan tehneillä. Tämä rata sattui myös videolle:

Sunnuntaina päästiin Harrin radoille. Ekalla radalla oli ärsyttävästi heti alussa hyppy, okseri ja A peräkkäin. Rimat oli saman väriset kuin kontaktin alapinta ja kävin katsomassa lähdössä koiran tasolta, että hyvin huonosti erottui rimat A:n alapintaa vasten. Olin siis ihan varma, että okseri tulee ainakin alas niin kuin tulikin. Kepeille tultiin täysiä suorasta putkesta, joten Pimu ampui ensin ohi, mutta toisella yrityksellä meni oikein. Tästä jatkettin pitkä pätkä ihan mallikkaasti, mutta sitten lopussa toisen suoran putken jälkeen alkoi rimat roiskua ja yritin rauhoittaa Pimun keinulle ihan kunnolla. Se teki kuitenkin taas samanlaisen loikan keskeltä keinua kuin lauantain ekalla radalla ja ampaisi viereiseen putkeen, joten siinä se rata sitten.

Sunnuntain toinen rata meni taas paremmin kuin eka. Jostain syystä eka rima tuli alas. Keinu oli heti toisena esteenä ja taas se loikkasi, mutta ei kuitenkaan virheen arvoisesti. Päästiin kepeille asti virheittä ja puomin kontaktikin oli nyt hyvä ja seisotin siinä ihan kunnolla. Kepeillä mun piti ehtiä toiselle puolelle, mutta viime hetkellä havaitsin, että Pimu tuli jo putkesta jaloille, että en ehdi ja yritin vaan huitoa sitä kepeille. No ei mennyt oikein, joten tämä uusiksi ja sitten meni. Koska olin jäänyt väärälle puolelle, jatko vaikeutui huomattavasti ja jouduin väkertämään epätoivoisen sylkkärin suoran putken jälkeen. Pimu hyppäsi hypyn (60cm) käytännössä ihan paikoiltaan kun sähläsin siinä niin pahasti. Eipähän tippunut. Siitä sitten maaliin asti puhtaasti. Tästä siis viikonlopun toinen tulos 10.

Kontakteja pitää nyt treenata ja erityisesti keinua. Toisaalta en jaksa kauheasti ottaa niistä stressiä, vaikka ne kisoissa valuukin. Kepeille täytyy varmaan ottaa taas verkkoapu käyttöön aloitukseen. Lähdöt oli joka radalla hyvät. Ei luimistelua eikä kyttäystä vaan ihan normaalisti jäi istumaan ja odotti lupaa.

Tänään tajusin sellaisenkin seikan, että meillähän on ens viikolla kaksi tokokoetta! Yllättynyt Mikkelissä treenailin agikentän vieressä aika paljonkin odotteluajoilla lähinnä pitkiä seuraamisia ja perusasentoja. Yllättävän hyvin seurasi, mutta välillä alkoi pää pyöriä. Tällä viikolla täytyy vielä treenata tosi paljon. Paikallamakuu on nyt pieni arvoitus, koska sitä ei olla päästy treenaamaan kun ei treenata missään ryhmässä.