Yritin eilen ottaa Pimusta "joulukorttikuvaa" tonttulakissa, mutta ei siitä mitään tullut. Malli oli kyllä erittäin suopealla tuulella ja poseerasi nätisti, mutta kuvaaja ei vaan osannut. Eli meiltä ei tänä(kään) vuonna tule edes sähköistä joulukorttia kenellekään. Katsotaan sitten taas ensi vuonna uudestaan...

Viime viikonlopun jälkeen on tullut pohdittua paljon Pimun asioita ja todettua, että ehkä mun ja sen hermorakenteet ei vaan yksinkertaisesti sovi yhteen agilitykentällä. Oon tehnyt sen kanssa tuhottomasti virheitä ja vaatinut ihan liikaa asioita, joten loppujen lopuksi tuloksena on vaan kaaos, jossa molemmilla menee hermot. Eli itse pitäisi nyt rauhoittua toooosi paljon ja palata rutkasti taaksepäin. Helppoja treenejä hyvällä palkalla ja rauhallisella ohjauksella, eikä edes yritetä mennä 4-5 estettä pidempiä ratoja. Helpommin sanottu kuin tehty, mutta yritetään nyt ainakin jotain sen suuntaista. Mun pitäisi myös relata sen suhteen, että ei meillä ole mikään kiire. Pimu on kuitenkin vasta 2-v ja sillä on vielä toivottavasti monta vuotta aikaa harrastaa ja kisata. Tammikuussa ollaan menossa Jari Suomalaisen ja Lotta Vuorelan agikoulutuksiin. Tulee nyt ehkä vähän huonoon väliin, mutta toivottavasti saadaan niistä jotain irti, eikä treenit mene taas ihan kaaokseksi.

Tokon suhteen otin ryhtiaskeleen ja ilmoittauduin Koirakoutsin ALO/AVO-kurssille, joka alkaa tammikuussa. Treenit pidetään ulkona, joten saa nähdä miten mun motivaation käy jos tulee kovia pakkasia. Vakaa aikomus on päästä ensi vuonna korkkaamaan avoin luokka, mutta se vaatii vielä todella paljon töitä. Onneksi ainakin kaukot ja kapulanpito on sellaisia, joita voi helposti treenailla sisällä.