Maanantaina tokoiltiin taas Koirakoutsilla. Otin AVO-luokan liikkeet kahdessa osassa kisamaisesti liikkuroituna. Seuraamisessa otti muista koirista pahasti häiriötä. Tuntuu, että seuruu on mennyt muutenkin nyt huonompaan suuntaan. Oon varmaan tehnyt vaan liian pitkiä pätkiä. Jäävät ja luoksetulo ihan normisti, eli maahameno hyvä, seisomisessa pientä teputusta ja luoksetulon pysäytys hieman venähti. Kaukoissa tarvi ekaan istumiseen kaksi käskyä, mutta muuten hyvin. Noudossa teki kauhean kaarroksen mennessä ja tullessa (meinasi käydä moikkaamaassa Kristaa matkalla) ja hypyssä kolautti hieman takaisin tullessa. Kyllä mä näistä pikkuvirheistä huolimatta edelleen uskon meidän ykköstulokseen. Hymy Lisäksi tehtiin paikallamakuuta niin, että yksi koira aina suoritti yksilöliikkeitä siinä ihan rivin edessä. Pimu pysyi tosi hienosti vaikka siellä heitettiin kapulaa ja tehtiin hyppyä. Loppuun kokeiltiin jonoseuraamista, joka oli odotetun vaikeaa Pimulle kun tarvi taas kytätä muita koiria. Tiistaina otin vielä ennen Hannan treenejä hallin pihassa seuraamisen, jäävät ja luoksetulon. Meni ihan normisti sielläkin. Koe on siis huomenna ja ennen sitä ei treenata enää yhtään.

Tiistaina siis agsaa Hannan hallilla. Ihan mukava rata, joka ensin vedettiin omilla ohjausvalinnoilla ja sitten kokeiltiin Hannan vinkeillä samaa. Eka kierros räpellettiin loppuun asti muutamilla riman tiputuksilla (okseri varsinkin) ja keppien aloitusvirheillä (oli vaikeat kulmat). Kontaktit oli huiput, vaikka en edes palkannut! Toinen kierros hinkattiinkin sitten ensimmäisiä neljää estettä, kun ei vaan muurin palikat pysyneet millään. Oma ohjausvalinta tähän oli muurinpalikoita varova ja pitkän leiskauksen salliva valssi, mutta Hanna käski tekemään saman välistävedolla, joka aiheutti palikoiden lentelyä. Pimu ei vaan pystynyt kääntymään tiukasti muurin jälkeen ja hyppäämään samalla kunnollisesti. AARGH. Pitää ottaa treenaukseen. Yleensä kun vedän tällaiset kohdat varman päälle ja annan sen hypätä pitkän hypyn muurilla.

Torstaina oltiin valkkuryhmän treeneissä ja olikin mielenkiintoinen rata. Teemana oli välistävedot, takaakierrot ja esteiden ohitukset. Radalla mm. kierrettiin tolppia ja hyppyesteitä ja välissä mentiin suoria putkia ja neljän hypyn välistäveto/takaakiertosettejä. Huisia. Ensin jokainen meni radan kertaalleen ja laskettiin virheet. Hyllystä sai 10 pistettä ja meidän tulokseksi 5xhylly=50. Hymy Ei ihan onnannut välistävetosuora kun sille tultiin putkesta täpöt, eikä myöskään hyppyesteiden välistä pujottelu ilman että niitä suoritetaan. Piti tässä kohtaa pistää ihan kävelyksi, että sain Pimun hallintaan. Toisella kierroksella hinkattiin välistäveto- ja takaakiertosettejä. Välistävedot sain onnaamaan kerran niin, että ekalla vedolla tein tosi voimakkaan vartalonkäännön ja loput vedot ihan vaan vastaisella vetämällä. Sitten hinkattiin jonkin aikaa tuota ekaa hyppyä, että saisin senkin tehtyä samalla lailla kuin muut. Hankalaa hankalaa ja Pimu kosti mulle huonon ohjauksen iskeytymällä kulmahampaalla mun peukaloon tuloksena sen luokan verenvuoto, että jouduttiin välissä hieman paikkailemaan sormea. No, itsepähän pidin lelusta kiinni vaikka se oli maassa. Sen nyt voi arvata miten siinä käy kun bc juoksee täysiä leluun kiinni. Sitten vielä takaakierrot, jotka saatiin onnistumaan ihan sikahyvin kun vaan uskalsin juosta edellä tarpeeksi lähellä esteitä. Nämä sentään me osataan!

Kisakalenteria on suunniteltu ja vielä ehditään tänä vuonna kisata ihan mukava määrä startteja, joten teoriassa on hyvinkin mahkuja nousta kakkosiin. Tällä hetkellä tuntuu, ettei meillä enää ole muita ongelmia kuin nuo rimat ja niiden eteen yritetään nyt tehdä oikeasti kunnolla töitä.