Vihdoinkin on pientä valoa näkyvissä suuren suuren keppiongelmamme kanssa! En ymmärrä miksi en tätä aikaisemmin keksinyt toteuttaa, mutta ratkaisu todellakin taitaa olla verkot. Käytiin tänään tallilla treenaamassa Pimun kanssa tarkoituksena vain totutella sitä pikkuisen verkkoihin. Ollaan niitä kerran aikaisemmin kokeiltu, ja silloin Pimu paineistui tosi pahasti eikä pystynyt menemään yhtään. Varasin vielä tarkoituksella sellaisen ajan, ettei toisella puolella olisi ketään häiritsemässä. Mentiin aluksi vain kuutta keppiä verkoilla ja namipalkka päässä. Olin ihan varma, että se paineistuu ja yrittää verkoista läpi, mutta sehän tajusi homman heti ja meni tosi innokkaasti. Tästä rohkaistuneena laitoin saman tien 12 keppiä verkoille ja kun nekin onnistui ihan heittämällä, otettiin myös pieniä radanpätkiä sisältäen kepit ja se meni!! Yllättynyt Pystyin lähettämään sen kepeille mistä tahansa kulmasta ja miltä tahansa esteeltä ja se pujotteli kuin olisi aina osannut. Ei puhettakaan, että olisi enää juossut keppien ohi vaan sinne se sujahti joka kerta. Nyt jatketaan tämän tyylisiä treenejä niin usein kuin ehditään. Sen meno oli kyllä niin hienon näköistä eikä epävarmuudesta tietoakaan. Hieno Pimu!

Nyt on niin hyvä fiilis, että ei viitsi kirjoittaa viime torstain treeneistä mitään muuta kuin että ihan kauheaa kaaosta oli. Lauantaina oltiin SDP-hallilla Jukka Leppälän vetämissä treeneissä ja siellä Pimu oli kuin eri koira. Todellakin oli hyödyllistä treenata välillä jossain muussa ympäristössä. Rata oli sikavaikea, mutta mentiin sitä pätkissä ja muutamaa kohtaa helpotettiin meidän ryhmälle, jossa kaikki oli 1-luokkalaisia. Pimu oli kyllä superpätevä. Lähinnä johtui siitä, että sen kierrokset ei nousseet normitreenitasolle missään vaiheessa, joten rimat pysyi tosi hyvin ylhäällä ja se kuunteli muutenkin paljon paremmin kuin yleensä. Sain noottia siitä, että yritän liikaa ehtiä koiran edelle kun pitäisi ennemmin ohjata takaa. Varmaan aika yleinen ongelma kun siirtyy pikkukoirista ohjaamaan maxi-kokoista kiitäjää. Tiukkoja takanaleikkauksia pitää ainakin nyt alkaa treenaamaan eikä aina vetää joka käännöstä helpomman kautta eli valssilla. Pimu kääntyi kyllä tosi hienosti muutamissa kohdissa ja loppuepäsuoran se veti aivan mahtavasti. Itse jättäydyin tarkoituksella taakse ja sieltä ohjailin sitä ja meni kyllä tosi makeesti. Hyvät treenit, hyvä Pimu! Myöhemmin käytiin vielä tallilla ottamassa pientä radanpätkää jossa A ja puomi. Kontaktit meni kyllä nyt tosi hienosti. Oon alkanut pitään sillä namipalkkaa alastulolla, jonka se saa syödä heti kun tulee 2on2off. Ei ole ainakaan läpijuoksuja tullut enää.

Tokokoekin lähestyy uhkaavasti, enää alle 2 viikkoa aikaa. Aika vähän ollaan treenattu ja yritän pitää treenit muutenkin tosi lyhyinä. Ihan hyvin se on kaikki liikkeet nyt tehnyt, joten en viitsi turhaan hinkata. Täytyy vaan yrittää saada hyvä vire kokeeseen, niin eiköhän se TK1 sillä irtoa.