Kisaviikonlopun kuudesta startista viisi sain hyllytettyä väärään putkeen, joten se taisi olla viikonlopun teemana. Pimu oli kyllä oikein pätevä, ja oli tosi kiva kisata sen kanssa. Rimat pysyi harvinaisen hyvin ylhäällä ja kontaktitkin toimi A:ta lukuunottamatta hyvin. Kepit meni myös kerrasta oikein viidellä radalla, joten ollaan me ainakin jossain kehitytty. Lähdössä tuli pientä kyräilyä ja jopa seisomaan nousemista, mutta ei kuitenkaan varastanut. Sen verran jäi hampaankoloon omasta sähläilystä, että pakko päästä kisaamaan jo parin viikon päästä uudelleen.

Lauantaina kisattiin Liedossa kaksi agirataa ja hyppäri. Tuomarina "meidän oma" Johanna Nyberg ja tykkäsin radoista. Hyppärillä aloitettiin. Viisi estettä päästiin kunnialla, sitten Pimu bongasi putken jossain 10 metrin päässä ja ampui sinne, kun olisi pitänyt kääntyä kepeille. Itse ohjasin tämän huonosti kun jännitin keppejä ja todennäköisesti mun rintamasuunta oli ihan täysin putkeen päin. Jatkettiin kuitenkin loppurata ja hienosti meni, eikä yhtään rimaa alas! Renkaalla vain sattui joku virhearvio ponnistuksessa ja Pimu rysäytti pahasti päin. Rengas mentiin radalla vielä toiseenkin kertaan, mutta sillä kertaa Pimu ei mennyt sitä vaan kiersi sen, joten pelkäsin jo, että nyt tuli rengaskammo.

Toisella radalla päästiin sitten testaamaan korjatut kontaktit. Rata alkoi hyppy, muuri, kepit, joten täysiä tultiin ja olin ihan varma, että Pimu ei osaa jarruttaa tarpeeksi, mutta se osasi!! Ihan huippua! Sitten putki ja rengas. Nyt jarrutin Pimua ennen rengasta ja se meni sen ihan mallikkaasti, ei siis jäänyt kammoa. Sitten keinu, jonka Pimu teki tosi hienosti ja jäi 2on2off kun juoksin ohi. Sitten mokasin pahasti. Otsan rypistys En tiedä miksi, mutta vapautin Pimun kontaktilta kädellä vippaamalla ja sanomalla jotain "tuletulehienohieno" tms. Siis mitä hittoa? Justhan me ollaan melkein kaksi kuukautta treenattu sitä, että kontaktilta lähdetään VAIN vapautuskäskyllä (vap) eikä millään vartalonykäisyllä tai älämölöllä ja sitten teen tollaisen ratkaisun kisoissa... Kyllä piti pitkään ihmetellä, että mitä oikein ajattelin sillä hetkellä. Saatiin kuitenkin jatkettua rataa oikein mallikkaasti parin valssin ja hyppyjen kautta A:lle, jossa se ei sitten tietenkään tehnyt hyvää kontaktia tuon edellisen mokan takia. Jäi kyllä 2on2off, mutta vapautti itse itsensä kun juoksin sen ohi. Koska ihan itse aiheutin tämän häröilyn (ja meillä oli nolla alla) jatkoin rataa pari hyppyä ja pituus, jolla piti takanaleikata. Pelkäsin pituuden palikoita niin paljon, että annoin Pimun hypätä reilusti ja se menikin niin pitkälle, että bongasi oikealla puolella olleen putken kun piti kääntyä vasemmalle putkeen. Sinne siis luikahti ja ihan oma moka kun en tehnyt takanaleikkausta kunnolla. Loppurata mentiin vielä puhtaasti ja puomin kontaktilla seisoskeltiin melko pitkä aika ihan treenimielessä. Tosi hyvin otti sen, ja lähti vasta vapautussanalla, joten en ihan kaikkea saanut kuitenkaan pilalle. Pettymys oli todella suuri radan jälkeen, sillä kerrankin kaikki rimat pysyi ja kepitkin onnasi. Ihan itse siis mokasin nollaradan.

Tämän jälkeen oli tosi vaikea saada itseään kasaan kolmannelle radalle, olin niin pettynyt itseeni. Kolmas rata vaikutti vaikeimmalta, enkä löytänyt kunnon fiilistä lähteä radalle. Heti alussa A, jolla taas vapautti itse itsensä. Huuto Jatkoin kuitenkin, koska halusin vielä koittaa puomin ja keinun kontaktitkin. Saatiin räävittyä rataa eteenpäin melko kaoottisesti, rimoja roiskui ja pari kieltoakin tuli. Keppien aloituksesta myös yksi vitonen. Sentään puomin kontakti oli huippu hyvä ja keinunkin melkein. Pysähtyi hienosti, mutta takajalat tipahti juuri ja juuri keinulta alas, joten jäi seisomaan maahan. Siitä lähti sitten vasta vapautuskäskyllä. Tällä radalla osasin ohjata putketkin oikein, joten saatiin tulos 25, mutta oli kyllä ihan kauheaa säätöä.

Kahdelta ekalta radalta jäi kyllä tosi hyvä mieli. Ei rimoja alas ja kepit täydellisesti. Hymy Harmi ettei näitä saatu videolle. Kolmas rata oli kauhea, mutta ehkä Pimuakin alkoi pitkä kisapäivä jo hieman väsyttää, eikä se enää jaksanut keskittyä niin hyvin hyppyihin. Kisapaikka oli kyllä taas niin loistava. Kisat oli hallissa ja ulkokentällä oli lämppäesteitä ja tilaa treenailla yllin kyllin.

Sunnuntaina sitten Hyvinkäällä kaksi hyppäriä ja yksi agirata. Hyppäreillä tuomarina Henri Luomala ja agiradalla Leena Rantamäki-Lahtinen. Lea+Ama-kelpie oli meillä matkaseurana, joten saatiin jopa videotallenteita näistä kisoista. Hyppärillä aloitettiin. Kahden putken välissä ollut hyppy tuotti ongelmia jo rataantutustumisessa (josta myöhästyttiin oikein komeasti). Olisi ollut kiva ehtiä putken jälkeen persjättöön, mutta en uskaltanut riskeerata ja ottaa koiraa jaloille jos/kun myöhästyisin. Oli siis pakko yrittää leikata hypyllä. No, enhän mä tällaisia oikein osaa ohjata, joten rima alas ja kääntyi vielä väärään suuntaan. Jatkettiin kuitenkin hienosti ja kepitkin onnistui, vaikka oli melko vaikea ja ahdas kulma!! Lopussa mentiin sitten väärään putken päähän, oli taas rintamasuunta ihan väärin. Ei kuitenkaan muita rimoja alas, joten tosi tyytyväinen olin tähän rataan. Video on täällä: http://www.youtube.com/watch?v=VtpjI4dxcOk&feature=related

Toinen hyppäri oli sitten melkein kuin eka rata toiseen suuntaan. Taas mentiin väärään putken päähän heti alussa. Ekan putken vielä osasin ohjata, mutta toisella ennakoin liian aikaisin sitä, että ehtisin pakkovalssille putken jälkeiselle hypylle ja sinne vääräänhän se sitten ampaisi. Voi plääh. Loppurata ihan kivasti ja taas kepit oikein, paitsi, että Pimu tuli hieman päin kun olin myöhässä pakkovalssini kanssa. Muutama rima näemmä tuli alas, joita en yhtään huomannut radan aikana. Video on täällä: http://www.youtube.com/watch?v=mLQLxBYaerQ&feature=related

Sitten vielä agirata, joka oli hyvin suoraviivainen, mutta estevälit ehkä hieman lyhyitä maxikoirille. Odotin, että Pimu pistää koko radan sileeksi, mutta ei se tiputtanutkaan kuin yhden pituuden palikan! Tosi taitavasti hypätty. Puomin kontakti oli hyvä, keinulla jäi etutassutkin kontaktille, mutta vapautin sen siitä kun jäi niin hienosti kuitenkin. Siitä se sitten ampaisi ihan oudosti suoraan edessä olevan putken pään sijaan kauempaan päähän. En keksi, että miksi näin kävi, mielestäni ohjasin ihan oikein, mutta näköjään olisi pitänyt ottaa haltuun vielä kunnollisemmin keinun jälkeen. Tästä sitten jatkettiin ja keppien jälkeiset hypyt oikein hienosti. A:lla Pimu roiskaisi tosi törkeästi, joten ei menty loppuja esteitä ollenkaan. Olin vissiin liian lähellä sitä, kun treeneissä otan kontakteilla kunnon etäisyyden. Heti radan jälkeen käytiin lämpääesteillä ottamassa A, ja teki oikein hienosti, joten pääsin palkkaamaan siitä. Video on täällä: http://www.youtube.com/watch?v=cIJppf6lHL4&feature=related Video paljastaa tylysti mitä lähdössä tapahtuu, itse en huomannut yhtään, että se nousi. Nauru

Kaiken kaikkiaan hyvä mieli jäi viikonlopun kisoista. Ei se enää paljosta ole kiinni! Näillä näkymin kisaan seuraavaksi 16.10. Riihimäellä ja siirrän samana päivänä olevat pikkukoirien piirinmestaruuskisat Jussin vastuulle. Nauru Nyt tuntuu pitkästä aikaa tosi hyvältä mennä Pimun kanssa. A täytyy vaan saada hinkattua kuntoon pikaisesti. Tällä viikolla alkaa talvitreenit ja niitä on nyt sitten viikolla melkein joka päivälle. Tamskin treenien lisäksi ilmoitin Pimun Löytynojan Hannan agitreeneihin, joten nyt päästään treenaamaan vähintään kaksi kertaa viikossa. Tokoa jatketaan Koirakoutsilla maanantaisin, mutta ajatukset on tällä hetkellä vahvasti agin puolella.