Olisi niin pitänyt kirjoitella tänne jo viime viikolla onnistumisista, nyt on päällimmäisenä mielessä taas eiliset epäonnistumiset. No, joka tapauksessa viime viikon tokotreenit meni pitkästä aikaa hyvin ja kaikki onnistui. Torstain agitreeneissäkin saatiin tehtyä pari ihan hienoa muutaman esteen pätkää ja uskalsin mm. ensimmäistä kertaa lähettää Pimun kunnolla kepeille jääden itse jälkeen. Onnistui lopuksi ihan niinkuin oikeilla agilitykoirilla, vaikka pitkään luulin ettei se osaa pujotella ellen kulje rinnalla. Sunnuntaina Pimu sai vielä irrotella Jussin kanssa dog frisbee -koulutuksessa kun itse ahkeroin agilitykoulutusohjaajakurssilla.

Sitten eiliseen. Ensin käytiin tokotreeneissä ja kaikki muut liikkeet meni taas vaihteeksi ihan pilalle paitsi paikallamakuu ja hyppy. Voihan plääh. Onkohan näitä tullut sittenkin taas hinkattua liikaa... Nyt en varmaan treenaa enää mitään tokojuttuja ennen torstain koetta. Ihan sama miten menee, kunhan Pimulla on kivaa ja selvitään molemmat hengissä pois. Sen jälkeen sitten analysoidaan mitä tarvitsee vielä treenata ja koitetaan joskus syksyllä mennä uudelleen kokeeseen.

Tokotreeneistä ehdittiin vielä vähäksi aikaa agitreeneihin, jossa kokeiltiin ensin poispäinkäännöstä (ekaa kertaa) kepeiltä putkeen ja kyllähän Pimu sen osasi. Sitten räpelsin vähän pidempää radanpätkää ja ihan perseelleen meni. Aina päästiin pari estettä ja sitten kosahti. No, oli se kyllä vaikea ratakin ja tiukkoja käännöksiä. A:n kontakti oli ainoa positiivinen asia, se pysähtyi ihan nappiin 2on-2off. Kaiken kruunasi se, että Pimu alkoi jahdata variksia. Eteläpuistossahan niitä riittää ja ärsyttävästi ne tunkee aina radalle. Lopuksi se yritti lähteä kepeiltä linnun perään ja mä nappasin sen sitten siitä kepeiltä kiinni aika rajusti, minkä seurauksena se ei enää suostunut menemään keppejä ollenkaan. Otsan rypistys Voi jeesus, taas onnistuin pilaamaan kepit. Siinä vaiheessa onneksi tajusin keskeyttää koko homman ja otin 6 keppiä irralleen eri suuntaan lelupalkalla. Ne se suostui onneksi menemään.

Lauantaina olis siis ekat viralliset agikisat, eikä kovin hyvältä näytä. Tällä viikolla täytyy vielä ottaa kepit pari kertaa kissanruoalla ja hinkata A:n ja puomin kontakteja hihnassa. Keinua vois myös kokeilla pari kertaa, sitä me ei tosiaan olla liikaa menty viime aikoina. Pimu ei nyt sitten päässyt perjantaiseen Niina-Liina Linnan koulutukseenkaan kun päätin viime hetkillä ottaa sinne Minnin sen sijaan. Nyt koitetaan bongailla kaikkia ylimääräisiä koulutuksia ahkerasti ja osallistua kaikkiin mihin pystytyään.