Yli vuosi sitten kävin Minnin kanssa Vappu Alatalon hyppytekniikkakoulutuksessa, ja siellä tein kattavat muistiinpanot nimenomaan Pimun hyppykouluttamista silmällä pitäen. Viime lauantaina vihdoin ja viimein yli vuoden jälkeen sain itsestäni sen verran irti, että päätin aloittaa Pimun kanssa hyppytekniikkatreenit. Muistiinpanoja ei vaan tietenkään löytynyt mistään... Otsan rypistys Onneksi muistin, että Canis-lehdessä oli ollut jotain hyppytekniikkajuttuja tänä vuonna, joten sieltä otin ylös perussarjan speksit ja lähdettiin tallille. Pimu teki 5 hypyn perussarjaa 20cm korkeuksilla ja 6 jalan väleillä siten, että itse jäin sarjan alkuun, jotta näkisin edes jotenkin miten se menee. Pimu tajusi homman ihan heti, ja hyppeli innokkaasti targetille. Tehtiin muutama toisto, ja vauhti kasvoi jo niin hurjaksi, että se alkoi hieman kolistella rimoja. Laitoin hypyt sitten hieman vinoon, jotta se keskittyisi paremmin ja saatiinkin tosi hienoja toistoja sen jälkeen. Hyvä hyvä, näitä treenejä kun vaan jaksaisi tehdä jatkossakin.

Lisäksi lauantaina tokoiltiin tallilla pienesti. Tehtiin noutokapulan pitämistä perusasennossa, joka meni yllättävän hyvin. En vaatinut kovin pitkää pitoa, enkä koskenut kapulaan välissä ollenkaan, eli Pimun tarvitsi keskittyä vain siihen, että kapula pysyy suussa. Kerran taisi tippua, mutta muuten teki hienosti. Tehtiin myös luoksetulon pysäytyksiä tolpan kierrolla. Pysäytin käsimerkillä/seiso-käskyllä ja heitin lelun Pimun taakse. Hienosti ja täpäkästi pysähtyi, mutta pysähtyi myös nillä kerroilla, kun oli tarkoitus antaa sen tulla läpi... Tehtiin vielä ruutua namialustalla muutaman metrin päästä lähettämällä ja käskin sitä nyt myös maahan ruudussa.

Loppuun mentiin vielä 14 esteen agirataa. Lähdössä pysymisessä oli taas vähän keskustelemista, vaikka koko hallissa ei ollut samaan aikaan ketään muita, joten ei ollut mitään häiriötäkään. Silti se jostain syystä tuijotteli toiselle kentälle lähdössä, ihan samoin kuin se tekee torstai-treeneissä kun toisella puolella on treenaajia. Plääh. Keppien alussa pidin taas verkkoja kahdessa ekassa välissä ja ne onnistui hyvin jos vaan otin pienen haltuunoton ennen pujottelua. Jos Pimun vauhtia ei yhtään hiljennä, se menee sekaisin viimeistään puolessa välissä. Rimat oli 45cm pakkasen takia, joten vauhti oli todella huimaa, en meinannut millään saada sitä haltuun, joten annoin sitten sen mennä vähän vapaammin ja ohjailin lähinnä takaa. Saatiin mentyä vain 9 estettä putkeen virheittä, joten pienellä kauhulla odotan lauantain kisoja. Tuntuu ettei itsekään enää saa pidettyä päätä kasassa noin kymmentä estettä enempää ja viimeistään siinä vaihessa homma leviää totaalisesti.

Sunnuntaina paleltiin myös tallilla tokotreeneissä, tai Pimuhan tuntuu olevan ihan hyvin pakkasenkestävä, ohjaaja taas ei. Otin taas itsekseni kapulanpitoa perusasennossa ja nyt koskin välillä kapulaa. Pari kertaa tipahti, mutta alkoi sitten tajuta, että ei saa vielä irrottaa. Aika löyhästi se kyllä pitää kiinni, kapula pysyy juuri ja juuri suussa. Varsinaisissa treeneissä otettiin ohjatusti ruutua, hyppynoutoa ja sivuaskeleita. Kokeilin myös ensimmäistä kertaa AVO-luokan hyppyä vain todetakseni, että täytyy varmaan opettaa koko hyppy uudestaan. Pimuhan hyppää nyt tosi vinoon oikealle ja jää seisomaan ihan hypyn reunan kohdalle. Siitä kohtaa on hieman hankala lähteä hyppäämään takaisin päin, joten täytyy targetilla saada se hyppäämään suoraan. Sain kyllä tehtyä aika onnistuneen AVO-hypyn, istumaanmeno vaan vähän kesti, kun se jäi tottuneesti ensin vain seisomaan. Tajusi kyllä tulla hypyn kautta takaisin sivulle.

Vielä on torstain treenit ennen lauantain kisoja. Täytyy ottaa ainakin kontaktit kunnolla ja kokeilla keppejä ilman verkkoapuja. Jussi lupasi kuvata meidän lauantain radat, joten pääsee analysoimaan niitä sitten oikein kunnolla.