Eilen oli taas kuukausittaisten Anne Huittisen treenien vuoro. Rata oli tällä kertaa muuten hyppäri, mutta sisälsi pöydän. Pimu oli taitava! Alussa hyppy ja okseri, jolta kääntö kepeille. Okseri ei meinannut onnata millään, rysäytettiin muutamaan kertaan ihan päin kun yritin samalla kääntää sitä kepeille. Lopuksi onnasi, kun annoin vaan kunnolla tilaa ja luotin, että kyllä se kääntyy ja kääntyihän se ja osasi mennä kepitkin!! Tällä kertaa palkkasin joka kerta keppien jälkeen. Kepit mentiin radalla kolmeen kertaan ja kaksi muuta paikkaa oli tosi tiukkoja. Ekaa kertaa uskalsin kokeilla Pimun kanssa oikeaan väliiin tökkäisyjä, ja ne alkoi oikeasti toimia! Ihan turhaan oon näköjään pysytellyt kepeistä mahdollisimman kaukana, koska se kesti tosi hienosti, että menin ekaan väliin auttamaan ja kepitti hienosti. Rimat pysyi hyvin, muurilta ainoastaan kolisi palikat melkein joka kerta. Pöytä mentiin kolmeen kertaan. Ekalla kerralla tultiin hirmuisen juoksusuoran päätteeksi pöydälle, joten oli pientä hakemista. Löytyi kuitenkin, kun Anne oli siellä namien kanssa valmiina. Oli kyllä hyvät treenit taas ja loppufiilikseksi jäi, että mulla on oikeasti agikoira. Yllättynyt

Annen treenien jälkeen käväistiin Niihamassa seuraamassa mun vetämän ryhmän treenien loppuja (olin hommannut itselleni tuuraajan) ja sen jälkeen metsälenkillä. Siitä kiiruhdettiinkin Hervantaan tokotreeneihin. Paikallamakuu tehtiin taas edellisen ryhmän kanssa yhdessä, joten koiria oli rivissä runsaasti. Häiriötä riitti, sillä vieressä lastattiin jotain peräkärryä. Tehtiin 3min 15s makuu ja kurkin piilosta jonkin verran. Pimu oli ihan kivasti, mutta juuri ennen kuin aika tuli täyteen se näytti ihan siltä, että nyt riittää. Ei kuitenkaan noussut, joten saatiin taas tehtyä onnistunut makuu.

Päivän aiheena oli kaukokäskyt, jotka tehtiin ensin kisamaisesti. Pimu teki juuri niin kuin möllitokossa, eli nousi vasta toisella käskyllä istumaan ja oli löysä. Sain neuvoksi kokeilla vähän pidempää käskyä istumaannousuun, eikä vaan hutaista sitä nopeasti. Tämä toimi, ja Pimu alkoi nousta ekalla käskyllä. Pimu pitäisi kyllä saada menemään suorempaan maahan, että sen olisi helpompi nousta. Nythän se jää melkein aina lonkalle, ja on ihan venkurassa. Itsekseni tein liikkeestä maahanmenoa, joka ei onnistunut yhtään, joten palkkailin sitten vaan nopeista maahanmenoista vapaasti. Luoksetuloa kokeiltiin myös ja toimi yllättävän hyvin. Nouto tehtiin kerran, oli hyvä, ja hyppyä muutamaan kertaan. Nyt tein niin, että palkkasin hypyn takana istumisesta, enkä ottanut takaisin hyppyä ollenkaan. Hyvin meni, Pimu lähti nyt joka kerta ekasta käskystä hypylle ja alkoi jo tajuta, että toisella puolella istutaan, eikä maata.

Kotona tein omassa pihassa vielä kaukot kertaalleen niin, että laitoin itseni taakse Pimun iltaruuan. Olipahan täpäkät ylösnousut!