Jee, mulla on sittenkin tokokoira. Hymy Eilen käytiin Ikaalisissa kokeessa ja tulihan se ykköstulos sieltä. Tavoitteena oli, ettei mikään liike menisi nollille, mutta tässä ei edelleenkään onnistuttu. Pimu oli kuitenkin niin huippuvireessä, että ykköstulos ja 174 pistettä tuli silti ihan kevyesti. Kokeeseen valmistautuminen oli taas aika heikkoa. Jonkin verran hinkkasin jääviä ja seuraamista pitkin viikkoa ja tiistaina otettiin paikallamakuu ryhmässä mun ryhmän agitreenien jälkeen. Perjantaina ja lauantaina en tehnyt sen kanssa mitään, enkä itse asiassa edes lenkittänyt Pimua, vaan Jussi hoiti kaiken.

Sunnuntaina lähdettiin kokeeseen sateisessa säässä, mutta onneksi kokeen aikana ei satanut. Saavuttiin hyvissä ajoin paikalle ja lähdin Pimun kanssa lenkille. Onneksi päätin tulla aika pian takaisin, sillä ajattelin mennä katsomaan seinässä olevasta listasta keiden viereen joudutaan makaamaan. Yllättäen koepaikalla olikin jo tuomarin puhuttelu menossa (vartin etuajassa!!) ja ensimmäinen paikallamakuuryhmä meni saman tien kehään. Onneksi me oltiin vasta toisessa ryhmässä, meillä oli ihan väärät varusteetkin niskassa. Äkkiä kävin vaihtamassa Pimulle kaulapannan ja lyhyen hihnan ja pistin itselle treeniliivin päälle ja juuri ehdin takaisin kun meidän ryhmää jo huudeltiin kehään.

Kehässä me oltiin dobermannin ja partacollien välissä. Kun käveltiin meidän paikalle, Pimu alkoi kiljumaan dobberille, mutta sain sen onneksi saman tien hiljaiseksi. Välit oli onneksi ihan reilut, joten Pimu rauhoittui aika nopeasti. Olin vähän jännittänyt sitä, miten Pimu suhtautuu miestuomariin, mutta ei siinä ollut mitään ongelmaa. Juha Kurtti oli Pimun mielestä jopa niiin ihana, että se nousi ekaa kertaa luoksepäästävyydessä ja meni tuomaria vastaan häntä heiluen. Tämä ei kuitenkaan haitannut mitään ja saatiin kymppi. Paikallamakuussa Pimu katseli tosi paljon Jussin suuntaan ja makasi melkein koko ajan pää maassa. Se näytti jopa aika hauskalta kun se oli niin hyvin maastoutunut pitkähkön ruohon sekaan. Hymy Tuomarikin kommentoi tästä. Viereinen partacollie nousi istumaan, mutta onneksi pysyi rivissä, joten Pimukin pysyi. Saatiin taas kymppi myös paikallamakuusta.

Meidän yksilöliikkeiden vuoro oli loppupäässä, joten ehdin hyvin seurailla muiden suorituksia. Monella koiralla oli ongelmia ruohokentän kanssa, ja eräs berni varsinkin oli tosi huvittava, kun mussutti ruohoa joka välissä. Tuomari oli oikein kärsivällinen ja antoi koirakoiden suorittaa liikkeet loppuun asti vaikka välillä hieman kestikin kun koirat kävi jossain haahuilemassa/haistelemassa. Meitä edellisen koiran aikana aloin virittelemään Pimua. Otettiin puun kiertoa ja leikittiin, tokoliikkeistä otin seuraamista pieniä pätkiä ja luoksetulon. Yhtäkkiä huomasin, että edellinen koirakko onkin jo hypyllä ja tuli kauhea kiire. Juoksin kehälle ja saman tien olikin meidän vuoro. Tämä osoittautui tosi hyväksi, sillä Pimulle jäi tosi hyvä vire päälle ja se jatkui vielä seuraamisten ajan.

Seuraamiskaavio oli aika lyhyt ja tuomari toimi itse myös liikkeenohjaajana. Liikkeelle lähdettäessä Pimun kontakti katosi, mutta ensimmäisessä pysähdyksessä se palautui ja säilyi loppuun asti. Me saatiin taluttimessa seuraamisesta kymppi! Hymy En olisi ikinä voinut kuvitella, että haahuilija-Pimun kanssa voi ikinä tehdä näin hienoa seuraamista. Olin kyllä itsekin sitä mieltä, että ei me näin hienoa seuraamista olla tehty ikinä edes treeneissä. Hyvä vire jatkui vielä taluttimetta seuraamisessakin ja siitä myös kymppi! Hymy Tuomari sanoi, että meidän seuraaminen oli päivän parasta. (tosin monet muut koirat haisteli ja haahuili ihan hirmuisesti seuraamisessa) Pimu ei haistellut yhtään, mistä olen tosi ylpeä.

Seuraavaksi liikkeestä maahanmeno, joka viimeksi meni nollille. Nyt varmistin maahanmenon pienellä liikeavulla ja Pimu meni maahan. Lopussa se tarvitsi toisen käskyn istumiseen. Näiden mokien takia saatiin tästä liikkeestä 8, mutta tosi hyvin silti. Luoksetulo oli taas tosi varma ja Pimu tuli vauhdilla hienoon perusasentoon. Ihan ansaitusti tästä kymppi. Hymy Seuraavaksi liikkeestä seisominen, jossa Pimu ei pysähtynyt. Se vaan jatkoi hiipparointia mun takana ja jouduin antamaan toisen käskyn. Sitten se pysähtyi jonkin matkan päässä, mutta oli jo tullut liian pitkälle. Tämä liike siis tällä kertaa nollille. Nopeasti laskeskelin päässä, että ei vielä ole mitään menetetty, että hyppy pitää nyt ottaa tarkasti. Seuruutin Pimun hyppypaikalle ja pidin sen tosi tiukasti hanskassa. Hyppy onnistui muuten, mutta Pimu ei malttanut seistä toisella puolella vaan siirtyi hieman sillä aikaa kun kävelin sen luo. Tästä saatiin ysi. Kokonaisvaikutukseksi tuli kymppi. Hymy Tuomari tykkäsi kovasti Pimusta ja sanoi, että kyllä siitä vielä hieno tokokoira tulee.

Kokeessa oli 12 osallistujaa, joista 6 sai ykköstuloksen. Lopuilla meni koe haisteluiden ym. takia enemmän tai vähemmän pieleen. Pimu sai 174 pistettä ja oltiin viidensiä. Jos vaan oltaisiin saatu liikkeestä seisominen onnistumaan, niin meidän pisteet olisi olleet ihan huiput... No, ei tämä nyt niin paljon harmita, pääasia että ensimmäinen etappi kohti TK1:stä on saavutettu.

Viime viikolla ei treenattu agia yhtään. Maanantaina satoi ja treenit oli peruttu, torstaina oli itse kipeänä. Tänään päästään siis pitkästä aikaa ulkokentälle aksailemaan. Seuraavat tokokisat meillä on ensi viikon perjantaina. Nyt hinkataan jäävät liikkeet sellaiseen kuntoon, ettei ainakaan enää niitä nollata. Saa nähdä mikä liike seuraavaksi menee nollille, vai jokohan saataisiin ehjä suoritus aikaan.