Viime viikolla treenailtiin torstaina agia oikein kahteen otteeseen ja vähän tokoiltiinkin välissä. Ensin käytiin tallilla hinkkaamassa kontakteja ja keppejä. Kontaktit oli ihan sikahienot! Hymy Keppejä tehtiin putken kautta täydestä vauhdista ja joka kerta onnasi, ja se jopa jarrutti ihan itse kepeille! Huippua. Agin jälkeen tokoiltiin pienesti. Otin AVO-luokan liikkeitä palkkaamalla aina joka liikkeen jälkeen. Muut onnasi hienosti, paitsi liikkeestä maahanmeno. Sitä hinkattiin sitten erityisesti jonkin aikaa. Tallilta jatkettiin suoraan Niihamaan normi-torstaitreeneihin, mutta tällä kertaa olinkin siellä ypöyksin kun koutsikin oli poissa. Kentällä oli valmiina hyppyjä ja putkia, joten tein sitten niistä radan, kun en jaksanut roudata kopista yhtään mitään ylimääräistä ulos. Saatiin tehtyä joku 15 estettä nollalla muutamaan kertaan, joten ihan ok meni. Nyt yritin erityisesti keskittyä siihen, etten häiriköi Pimun ponnistusta hypyille ja vain muutaman kerran tuli joku rima alas. Treenailtiin erikseen vielä ennakoivia valsseja, jaakotusta ja saksalaista.

Viikonloppu tuli vietettyä ihan muissa kuin koiratouhuissa, mutta maanantaina oli tarkoitus pitää kunnon tokoilusessio. Satoi kuitenkin niin paljon, että tyydyttiin tekemään vaan sisällä tunnarikapulan hakemista ja kaukoja. Tiistaina Koirakoutsin tokotreeneissä käytiin läpi kaukojen istu-seiso-istu ja maahan-seiso-maahan -vaihtoja ja seuraamisen askeleita. Loppuun halusin vielä ottaa liikkeestä maahanmenon, koska siinä on ollut niin paljon ongelmia. Pimu teki kyllä ihan ok, mutta maahanmeno oli kuulemma tosi hidas ja epäröivä. Sain neuvoksi seurauttaa hieman hitaammin, eikä rynniä normivauhtia. Tällä ohjeella saatiinkin tehtyä tosi loistava maahantippuminen, joten kannattaa muistaa kokeessa, että menee hieman hitaammin kuin normiseuraamisessa. Lisäksi otin itsekseni metallikapulan pitoa ja tuomista sivulle. Nyt Pimu piti jo paljon paremmin kuin ennen, joten näköjään se alkaa pikku hiljaa tottua siihen.

Reilun viikon päästä kisataan sitten oikein urakalla pitkästä aikaa. Laitoin ilmot Lietoon 1.10. ja Hyvinkäälle 2.10. Yhteensä 6 starttia, joista 3 agirataa ja 3 hyppäriä. Agiradoilla aion pitää tiukan linjan ja sieltä tullaan heti pois jos varastetaan yhtään. Näiden kisojen jälkeen sitten katsotaan mikä on tilanne ja pitääkö vielä jatkaa kisataukoa.