Tokossa ollaan taas päästy eteenpäin. Viikonloppu sujui lepäillessä, sillä olin flunssassa, mutta pientä olkkaritreeniä saatiin tehtyä. Tunnari on edennyt huimasti! Kahden kapulan kanssa onnistuttiin niin hyvin, että aloin lisäämään kolmea ja neljää kapulaa riviin. Ensimmäiset toistot menee näilläkin aina hyvin, mutta sen jälkeen Pimu alkaa tuoda mitä sattuu, eikä enää haistele. Pitää nyt koittaa muistaa, että tekee vain sen pari toistoa ja sitten lopettaa. Pimu ei vaan kestä toistoja tässäkään asiassa. Kaukot on edelleen ollut toinen olkkarihinkkauksen kohde.

Eilen tokoiltiin Koirakoutsilla ja tehtiin ohjattua, luoksetuloa, paikallamakuuta ja häiriötreeniä. Ohjattua tehtiin niin, että laitoin Pimun merkille seisomaan ja lähetin siitä kapuloille, jotka oli merkin tasossa. Hieman laiskasti haki, mutta haki kumminkin. Tähän vinkkinä se, että apuohjaaja heittää kapulan vähän ennen kuin lähetän hakemaan ja tällä saatiinkin heti enemmän intoa hakemiseen. Sitten luoksetulon stoppia, jota yritin nyt ekaa kertaa pelkällä suulllisella käskyllä. Sehän toimi! Tehtiin vain seisomista, sillä maahanmenoa en ole vieläkään ottanut. Seisomisen jälkeen Pimu edelleen hiipparoi ravilla sivulle, joten tähän pitää saada enemmän vauhtia. Paikallamakuu meni edelleen ihan hyvin. Loppuun häiriötreeniä, jossa Pimu oli kyllä enemmän häiriönä nuorelle bortsupojalle kuin se meille. Pimu keskittyi hienosti nököttämään perusasennossa. Oltiin aluksi vastakkain toisen koirakon kanssa ja seurautin sen siitä vähitellen ihan toisen koirakon viereen. Koirakoutsin treenien yhteydessä oon treenannut aina myös "kehässä" olemista ilman hihnaa. Pimu saa hengailla melkein koko treenin ilman hihnaa ja vien sen aina liikkeiden "suorituspaikoille" vapaana. Tämä alkaa jo sujua paremmin kuin aluksi, kun se sinkoili vaan moikkaamaan Krista-koutsia joka välissä.

Ai niin ja treenattiin me viikonloppuna myös irtorullilla. Jussihan käy Pimun kanssa hakuilemassa, joten pikku hiljaa niiden pitäis alkaa treenata myös ilmaisua kuntoon. Tehtiin nyt ekaa kerta ja ihan vaan sisällä. Pimu tuli hakemaan multa rullan, vei Jussille ja sitten ne tuli molemmat vielä mun luo. Pimu tajusi aika pian mitä pitää tehdä. Pimu sai Jussilta palkan siinä vaiheessa kun se toi rullan ja vielä multa sitten kun ne molemmat tuli mun luo. En todellakaan tiedä miten tätä oikesti kuuluu opettaa, mutta tällaiseen treeniin päädyttiin. Ja tuskin Pimusta mitään oikeaa hakukoiraa koskaan edes tulee, kunhan hömpöttelee siihen asti kun Jussi saa "kunnollisen" pk-koiran itselleen.