Nyt löydettiin sitten sellainen häiriö, joka sai Pimun nousemaan paikallamakuussa. Sehän ei ole yleensä häiriintynyt mistään ohilentävistä leluista ym. tarkoituksellisista häiriköinneistä, vaan on kiltisti makoillut. Eilen Eteläpuistossa oli taas agiliitäjiä ihan vieressä ja siellä meni räksyttävä borderterrieri samaan aikaan rataa kun meillä oli paikkamakuu. Pimu on saanut jostain suuren vihan borderterrierejä (ja varsinkin niiden ääntä) kohtaan, joten se ei vaan pystynyt olemaan tuijottamatta agiradalle ja nousi istumaan. Huuto Kävin palauttamassa, mutta ei vaan pystynyt olemaan ja nousi aina jossain välissä istumaan. AARGH! No, onneksi ihan tällaista häiriötä tuskin koskaan tulee tokokokeessa olemaan. Muutenkin agsakenttä häiritsi sitä tosi pahasti koko treenien ajan ja heti kun sen laittoi hihnaan, alkoi hillitön kiskonta sinne päin. Vapaana sentään pystyi olemaan joten kuten lähettyvillä. Yritettiin tehdä liikkeet pois päin sieltä, mutta silti piti vähän vilkuilla, varsinkin jos joku pikkukoira räksytti.

Ensin tehtiin koko VOI-luokka kokeenomaisesti läpi. Seuruulla alkoi. Pystyi tekemään ihan hyvin, juoksuosuus varsinkin oli ihan huippu. Vähän vinoja perusasentoja ym. pikkusäätöä oli. Sitten liikkeestä istuminen. Onnasi pienellä olkapäänkäännöllä oikein mallikkaasti. Luoksetulossa pysähtyi ja meni maahan pienellä viiveellä ja mulla oli kyllä käskytkin myöhässä, sillä se lähti tulemaan tooosi lujaa. Ruutu tehtiin siten, että kävin näyttämässä ensin, mutta muuten ihan kokeenomaisesti ja oikealla matkalla. Se meni!! Tosin kaarsi vasemmalta sivulta sisään, mutta meni kuitenkin ja sain stopattua hyvin ja myös maahan. Loppukävelyssä se ei tosin tullut kunnolla sivulle, vaan juoksi mun ohi merkille. Tässä kohtaa pidettiin tauko.

Toisessa setissä sitten aloitettiin metskunoudolla. Lainattiin treenikaverin kapulaa, ettei aina tulisi tehtyä omalla, ja sehän olikin Pimulle yllättävän hankala. Lähti hyvin tuomaan, mutta sitten tajusi, että yööööök, tää ei ookaan meidän ja tiputti. Toi kuitenkin lopulta mulle asti, mutta ihan suu auki. Toisella yrityksellä teki jo paljon paremmin ja siitä superpalkka. Hyppynouto myös vieraalla kapulalla, mutta ei siinä mitään ongelmia. Tunnaria ennen se tuijotteli tosi paljon agikentälle, eikä ollut kunnollisessa mielentilassa. Otti oman suuhun, mutta lähti sitten vielä haistelemaan muita ja nappasi jonkun väärän. Lähetin uudestaan hakemaan ja sitten tuli oma. Toisella yrityksellä otti suoraan oman ja toi sen, hurraa!! Tosin liikkurointi häiritsi sitä taas, enkä saanut sitä lähtemään hakemaan kapulaa ekalla käskyllä kummallakaan kerralla. Se ei vaan tajua katsoa kun joku muu vie kapuloita, vaan tuijottelee mua sinnikkäästi niska kenossa. Sitten vielä kaukot. Tein 13 askeleen päästä ja ensimmäiset I-S-M meni tosi superisti. Sitten se taas häiriintyi agilitystä, eikä meinannut nousta seisomaan vaan istui. Sitten kun sain sen seisomaan, niin teki ihan ok, mutta S-I-vaihtoa ei tehnyt oikein. Noin 1/3 mitastaan oli tullut eteenpäin. Otettiin vielä ihan läheltä vaihtoja ja sitten teki hyvin.

Kouluttajan kommentti oli, että on hän VOI-luokassa surkeampiakin esityksiä nähnyt, kuin mitä Pimu esitti. Nauru Tehtiin myös metallinoutoa hypyn kautta, ja se onnasi paremmin kuin tasamaalla. Lisäksi ohjattua, jossa Pimu lähti ihan hienosti hakemaan kun vaan näki kunnolla etukäteen missä kapula on. Muuten jäi pyörimään ja suuntasi sen jälkeen keskimmäiselle. Ehkä jatketaan tätä niin, ettei keskimmäistä ole, kunnes alkaa kapuloiden hakeminen olla varmaa. Ruutua myös hinkattiin vielä erikseen näyttämällä, nyt meni joka kerta suoraan. Loppuosaa tehtiin myös erikseen.