Viime viikolla treenailtiin kolmena päivänä agia, yhdet keppitreenit ja omatoimiset tokotreenit. Aloitetaan maanantaista, jolloin treenailtiin Eteläpuistossa. Pimun keskittyminen siellä on jo paljon parempaa, eikä se koko ajan lähde jokaisen linnun perään huitelemaan. Treenailtiin ensin layeröintiä ja sitten tehtiin pieni radanpätkä, jossa kokeiltiin vähän kaikkea, ainakin niistoa, jaakotusta ja pakkovalssia. Pimu oli ehkä väsynyt viikonlopun kisa-ahkeroinnista, joten meni aika hyvin. Se ei juurikaan tiputellut rimoja ja oli muutenkin tosi hienosti kuulolla ja taipui ennennäkemättömän hienosti tiukoissa kohdissa. Kepit tosin oli taas ongelmalliset ja virheitä tuli sekä alussa että lopussa.

Tiistaina Pimu oli mukana Eteläpuistossa kun vedin omalle ryhmälleni treenit. Ennen treenejä otin sen kanssa vähän keppejä. Ihan hyvin meni siihen asti kun viereiseltä pesäpallokentältä tuli ensin pallo ja sen perässä juoksi äijä täysiä kohti. Pimulla keitti totaalisesti yli ja se sinkosi äijän luo raivoamaan ja naksuttelemaan. Jonkin aikaa meni ennen kuin sain sen tulemaan pois sieltä ja laitoin sen sitten suoraan autoon jäähylle. Todennäköisesti äijä säilyi vahingoittumatta, ei ainakaan tullut mitään sanomaan. Siihen loppui sitten ne treenit.

Torstaina treenattiin poikkeuksellisesti navetalla, koska tallilla oli tokokisat. Siellä oli KUUMA. Meitä oli vain kaksi treenaamassa, joten saatiin mennä ihan kiitettävän paljon. Nyt otettiin puomiakin radalla, mutta palkka päässä. Pimu hipsutteli joka kerta alastulon kontaktille, mutta etutassut ei menneet maahan asti. Hyvin pysähtyi kuitenkin. Nyt vielä täytyy vahvistaa sitä oikeaa paikkaa. Muuten oli vähän vaikeat treenit, rimoja/muurin palikoita tippuili ja Pimu sinkoili vähän sinne ja tänne eikä kääntynyt millään. Kepitkin tuotti taas ongelmia.

Sunnuntaina oltiin Lotta Vuorelan koulutuksessa tallilla. Treenattiin kahdessa pätkässä ja ensimmäisessä päästiin kaksi ensimmäistä estettä. Ei siis kovin vahvasti alkanut. Toiselle esteelle olisi pitänyt saada koiraa jarrutettua ja käännettyä, mutta eihän toi mitään jarruttanut eikä varsinkaan kääntynyt. Huh huh. Tämä kohta olisi ehkä toiminut paremmin jos olisin kääntänyt Pimua takaapäin, mutta se tuli tietty mieleen vasta sen jälkeen kun oltiin kymmenen minuuttia hinkattu kohtaa valssaamalla. Pimulla meni ihan hermot tällaiseen jankkaamiseen, joten lähdettiin sitten pienelle kävelylle rauhoittumaan. Toisella pätkällä pääsiin tekemään vähän enemmän esteitä. Jätettiin alku väliin ja otettiin ensin takaakiertoa jonkin aikaa. Pimu tuli taas kovasti alta, joten kohtaa piti helpottaa paljon. Saatiin se lopulta menemään ihan nätisti. Sitten otettiin radan puolesta välistä 7 esteen pätkää, jossa alussa paha välistävetokohta. Pimu teki sen yllättäen ihan täydellisesti ja sen jälkeen kepitkin ihan oikein monta kertaa. OHO. Keppien jälkeen putkeen ja sitten muutama hyppy, joilla piti saada tehtyä pieni vekkaus, jotta koira ei sinkoa ansaesteille. Tätä vekkiä hinkattiin tosi paljon. Pari kertaa sain sen onnistumaan, mutta muut kerrat sain Pimun tökkäistyä takaakiertoon suoran hypyn sijaan. Lopuksi se teki hypyt tosi hienosti kun otettiin vauhtia pois jättämällä putki menemättä. Tämä saatiinkin ohjeeksi, että jos joku kohta ei suju, niin otetaan vauhti pois ja tehdään homma vaikka ihan paikaltaan.

Ennen Lotan treeniä meillä oli pari tuntia aikaa radanrakennuksen ja oman vuoron välissä, joten otettiin tallin pihalla vähän tokoa. Tehtiin alo-luokan liikkeitä. Jäävät liikkeet ja luoksetulo meni juuri niinkuin kokeessa. Maahanmeno ja luoksetulo ihan nappiin, mutta seisomisessa muutama askel hiipparointia. Seuraamiseen saatiin nyt hieman potkua sillä, että leikitin Pimua kunnolla ennen seuraamista. Kontakti säilyi kohtishyvin. Paikkamakuuta tehtiin sen aikaa, kun muutama koira meni meidän ohi. Hyvin pysyi. Kovasti tekisi mieli jo seuraavaan kokeeseen, mutta ei taideta nyt ehtiä kun on niin paljon kaikkea muuta (agia) kesällä. Koitetaan bongailla äkkilähtöjä/peruutuspaikkoja, mutta syksyllä sitten viimeistään.

Tulevana lauantaina mennään Nokian kisoihin hyppärille ja ensi viikon tiistaina Takkujen iltakisoihin myös hyppärille. Sunnuntaina on Pimun sisarusten tapaaminen, jota odotellaan innolla. Kiva päästä vähän vertailemaan koiria ja luvassa on myös toko/agitreeniä LEVEKin kentällä. Tämän viikon torstaitreenit jää väliin, sillä koirat pääsee hierontaan. Pimukin saa tällä kertaa ihan kunnon käsittelyn ja toivottavasti osaa olla vähän nätimmin/rauhallisemmin kun hieromassa ei olekaan se maailman ihanin ihminen eli oma kasvattaja.